ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ | ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Κάτω απ΄ τα χειροκροτήματα και την υποστήριξη των αμερικάνων και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ο αντιδραστικός ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Γκουαϊδό, προχώρησε χθες σε μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο. Κινητοποιώντας στρατιωτικά τμήματα που συγκρούστηκαν με άλλες δυνάμεις του στρατού, που υποστηρίζουν το Μαδούρο, κάλεσε μέσω διαγγέλματος απ’ την αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας, τις ένοπλες δυνάμεις να τον υποστηρίξουν, δηλώνοντας πως το σχέδιό του βρίσκεται στην «τελική του φάση».

Οι εξελίξεις αυτές στρέφονται κύρια ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και στους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αυτού του «μαλακού υπογαστρίου» των ΗΠΑ, αλλά ανεβάζουν και το παγκόσμιο θερμόμετρο της πολεμικής αντιπαράθεσης. Της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές του (Ρωσία, Κίνα, ΕΕ) ενώ στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα εμπλέκονται και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις (Βραζιλία του φασίστα Μπολσονάρο, Κολομβία, “ομάδα της Λίμα”). Δείχνουν ταυτόχρονα τα όρια που έχει η διαχείριση, εντός του συστήματος του καπιταλισμού και της εξάρτησης, μπροστά στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης. Μόνο ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, με τη δική τους οργάνωση και πάλη, μπορούν πραγματικά ν’ αποτρέψουν τις αντιδραστικές εξελίξεις και να πετύχουν κατακτήσεις και νίκες.

Είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που, συντάσσεται με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και πάνω απ’ όλα, γιατί έχει κάνει την Ελλάδα ορμητήριο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με βάσεις και κάθε είδους «διευκολύνσεις», γιατί υποτάσσεται στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους και τους έχει αναγορεύσει σε μέγιστους φίλους και «συμμάχους».

Η καλύτερη αλληλεγγύη που μπορεί να δείξει ο λαός μας στο λαό της Βενεζουέλας είναι η πάλη του ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες στη χώρα μας και στην περιοχή, ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και σε κάθε «προστάτη», ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

• ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΝΕΥΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!

• ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

• ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

• ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!

• ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Λαϊκή Αντίσταση – Αριτερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το