Η Σοφία Βούλτεψη πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ανέλαβε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό τη θέση της υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου. Αρμοδιότητα του υφυπουργείο της είναι η ταυτοποίηση των προσφύγων, η παροχή ασύλου και η  ένταξη τους σε δομές.

Σε ποιο πολιτικό στέλεχος όμως δόθηκαν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Η κυρία Βούλτεψη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά (στην οποία μέλος της ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός) έκανε σημαία της το ρατσιστικό και ακροδεξιό όρο «λαθρομετανάστες».  Η κυρία Βούλτεψη είναι αυτή που δήλωνε στις 16 Νοεμβρίου 2015 ότι όπως υπάρχουν «λαθραναγνώστες» υπάρχουν και «λαθρομετανάστες»!!!

Η κυρία Βούλτεψη είναι αυτή που χρησιμοποιώντας την πιο ακραία προπαγάνδα της ακροδεξιάς χαρακτήριζε τους πρόσφυγες σαν εισβολείς. Για την κυρία Βούλτεψη τα 9 παιδιά και οι 3 γυναίκες που έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο κοντά στο Φαρμακονήσι το Δεκέμβριο του 2015  ήταν «άοπλοι εισβολείς» που τελικά δεν κατάφεραν να …«εισβάλουν» στην Ελλάδα.

Η κυρία Βούλτεψη ήταν αυτή που τον Ιούνιο του 2017 είχε ξεστομίσει τη φράση ότι «δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι»… Τότε για να στηρίξει την κυβερνητική απόφαση για απομάκρυνση των Ρομά από το Χαλάνδρι δεν δίστασε να …εξαιρέσει τους Ρομά από το ανθρώπινο είδος.

Αυτή λοιπόν η κυρία την Τρίτη θα ορκιστεί για να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου. Οι απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει δίνουν και το στίγμα της. Το κατάλληλο στέλεχος στην κατάλληλη θέση για την εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Είναι φανερό ότι οι παραπάνω ακροδεξιές πολιτικές ιδέες συγκινούν τον κύριο Μητσοτάκη, όσο συγκινούσαν και τον κύριο Σαμαρά… 

πηγή: imerodromos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το