Πριν κοπάσει ο θόρυβος για τις …φιλολαϊκές δεσμεύσεις του Υπουργού Ενέργειας Σκρέκα στην Κρήτη σχετικά με την απόσυρση των αγροτοκτόνων δασικών χαρτών και την ικανοποίηση τάχα των αιτημάτων της ξεσηκωμένης αγροτιάς με νομοθετική ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αυτός ο δήθεν φιλολαϊκός κυβερνητικός άνεμος άλλαξε και ξαναβρήκε τη γνωστή αντιλαϊκή κατεύθυνσή του.
Ετσι, λίγες μόνο μέρες μετά τις παραπλανητικές δηλώσεις του υπουργού μπροστά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών στην Κρήτη -που στο περισσότερο πληττόμενο και ορεινό Ρέθυμνο πήραν τη διάσταση μαζικού ξεσηκωμού- είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση των «ευαίσθητων», ειδικών επιστημόνων του Συλλόγου των Δασολόγων. Ανακοίνωση που …απειλεί με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις προφορικές δεσμεύσεις της και ικανοποιήσει τα θεμελιώδη αιτήματα της αγροτιάς, που αφορούν στη διασφάλιση του αγροτικού κλήρου και το βιοπορισμό της.

Ο Σύλλογος Δασολόγων -που στο όνομα τάχα της επιστημονικής γνώσης και της οικολογικής ευαισθησίας σηκώνει το δάκτυλο στους αγρότες και εκδίδει την ανακοίνωση-παράσταση λαϊκού εμπαιγμού- λειτουργεί ως πρόθυμος υπηρέτης της αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής. Παίζει το ρόλο του «δούρειου ίππου», για να συγκαλύψει την κυβερνητική κοροϊδία των βιοπαλαιστών αγροτών και να δώσει μάλιστα το αναγκαίο «επιστημονικό άλλοθι» για την επιβολή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο ίδιος αυτός σύλλογος δεν έχει περίσσευμα ευαισθησίας για την οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει η εγκατάσταση από τους ενεργειακούς κολοσσούς 1.600 ανεμογεννητριών στις όμορφες βουνοπλαγιές και τα βοσκοτόπια, που θα γίνουν «αγνώριστα» και απρόσιτα. Δεν έχει, όπως φαίνεται, επιστημονικούς λόγους να ανησυχεί για την κακοποίηση του τοπίου, την καταστροφή της βιοποικιλότητας και τη συνακόλουθη ηχορρύπανση των πληττόμενων κατοικήσιμων περιοχών. Έχει όμως την «ευαισθησία και τη γνώση» να αντιλαμβάνεται και να υλοποιεί τις μεθοδεύσεις που θα δώσουν το άλλοθι στα αρπακτικά των πολυεθνικών της ενέργειας. Τις μεθοδεύσεις που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αυγατίσουν τα κέρδη τους, να κακοποιήσουν τη φύση και να ξεριζώσουν τους ξωμάχους από την πατροπαράδοτη γη τους.

Για αυτό, οι «ευαίσθητοι ειδικοί επιστήμονες» δεν έχασαν χρόνο. Σαν έτοιμοι από καιρό -έχοντας υπόψη τους ανάλογες δασοκτόνες αποφάσεις του ΣΤΕ (που έχουν τη συνυπογραφή και της νυν προέδρου της Δημοκρατίας)- έπαιξαν την «παράσταση της απειλής»(!) της κυβέρνησης με την παραπομπή τάχα των «φιλοαγροτικών» κυβερνητικών μέτρων στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου και παλιότερα απέκτησαν το πέπλο της νομιμότητας τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Γιατί το ΣΤΕ επικύρωσε την Υπ. Απόφαση (2008) που αφορούσε στην εγκατάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρά την έντονη διαμαρτυρία πολλών οικολογικών οργανώσεων για την καταστρατήγηση και αυτών ακόμη των διεθνών συνθηκών προστασίας του περιβάλλοντος.

Ετσι, η κυβέρνηση της ΝΔ- έχοντας μεγάλη ιστορική και ιδεολογική παράδοση στις μεθοδεύσεις του λαϊκού εγκλωβισμού- επιδιώκει να δείξει ότι δήθεν υποχωρεί μπροστά στην «απειλή» της προσφυγής στο ΣΤΕ και στην πράξη ΑΚΥΡΩΝΕΙ όλες τις δεσμεύσεις που έκανε προφορικά, για να κατευνάσει τον αγωνιστικό παλμό, να υπνωτίσει την αγροτιά και να υπονομεύσει τον αγώνα της.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Σκρέκας, ενώ υποσχέθηκε μπροστά στους διαδηλωτές αγρότες ότι θα εξαιρούσε από τους δασικούς χάρτες «τις αγροτικές εκτάσεις με φρύγανα και ασπαλάθους», τώρα αναιρεί την υπόσχεσή του και κάνει λόγο για «Γκρίζες Ζώνες»(!). Με τον τρόπο αυτό, εμπράκτως αμφισβητεί τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των αγροτών και απλώς τους προσφέρει μια δυνατότητα «αγροτικής χρήσης».

Η κυβέρνηση της δεξιάς πρώτα απογυμνώνει τους φτωχούς αγρότες από τα ιστορικά ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους πάνω στη γη του βιοπορισμού τους, τους καθιστά δηλ. ακτήμονες και στη συνέχεια τους αναγνωρίζει δυνατότητα χρήσης(!) της γης που οι ίδιοι είχαν στην ιδιοκτησία τους. Μετατρέπει τους δικαιούχους σε επαίτες χρήσης της γης τους(!). Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της ολιγαρχίας, φόρεσε για λίγο το φιλολαϊκό προσωπείο, για να αποπροσανατολίσει τους διαδηλωτές αγρότες και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ξανά το αντιλαϊκό της πρόσωπο, δηλώντας την πολιτική της βούληση να επαναφέρει τους αγροτοκτόνους δασικούς χάρτες. Μάλιστα για την αναγνώριση οποιουδήποτε ιδιοκτησιακού δικαιώματος σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις απαιτεί τίτλους ιδιοκτησίας της τελευταίας εικοσαετίας!!
Πρόκειται για οβιδιακή μεταμόρφωση πολύ συνηθισμένη στα επιτελεία των κομμάτων της ολιγαρχίας, για εμπαιγμό και λαϊκή κοροϊδία που πρέπει να ξεσηκώσει μαζικό κύμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης πρώτα και κύρια από τη βαλλόμενη φτωχή αγροτιά που αντιμετωπίζεται ως «παίγνιο» στα χέρια των επιτήδειων, ενώ με τα προωθούμενα αντιαγροτικά μέτρα απειλείται η υπόσταση και το βιος της. Ένας τέτοιος αγώνας πρέπει να συνδεθεί με όλα τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα που εισάγει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη βουλή και πρέπει παράλληλα να βρει την υποστήριξη και αλληλεγγύη όλων των φορέων του εργατο-λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική λαϊκού εμπαιγμού, παραπλάνησης και εγκλωβισμού, σε μια πολιτική ξεριζωμού και καταστροφής των φτωχών αγροτών ο μόνος δρόμος είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ακόμη μεγαλύτερη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το