Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με «όπλο» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πέρασε το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των πληττόμενων. Σύσσωμοι οι κλάδοι των ελευθεροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενουν ζητούσαν από την πρώτη στιγμή την απόσυρση του ν/σ και διάλογο, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που στοχεύουν την «μαρίδα» θα οδηγήσουν σε «λουκέτα» τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η Ν.Δ. ενέκρινε χθες με 158 υπέρ το σχέδιο νόμου, που καταψήφισαν 140 βουλευτές, ενώ προηγήθηκαν ονομαστικές ψηφοφορίες, που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση.

Ο νέος νόμος αφορά 600.000 φορολογούμενους, τους οποίους η κυβέρνηση κατηγόρησε συλλήβδην ως φοροφυγάδες εκβιάζοντάς τους με το δίλημμα «τεκμαρτό εισόδημα ή έλεγχος». 

Με το νέο νόμο μπαίνει ταφόπλακα στην ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω της επιστροφής στον τεκμαρκτό τρόπο φορολόγησης κάθε ατομικής επιχείρησης ή και ελεύθερου επαγγελματία. Είναι και η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το