Ενώ το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ κλιμακώνει τα βάρβαρα εγκλήματά του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να κατονομάσει τους πραγματικούς εγκληματίες. Ακόμα και για τον απάνθρωπο βομβαρδισμό από το Ισραήλ του νοσοκομείου της Γάζας, που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, προξένησε την παγκόσμια κατακραυγή και έγινε αιτία της ακύρωσης της περιβόητης επίσκεψης του «πλανητάρχη» σε Ιορδανία και Δυτική όχθη. Την ίδια κατάληξη είχε και το σχεδιαζόμενο ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Το ελληνικό ΥΠΕΞ έκδωσε μια απαράδεκτα θολή ανακοίνωση κάλυψης του εγκλήματος: «Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που οδήγησαν στη βαθύτατα οδυνηρή απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο της Γάζας. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη για προστασία των αμάχων και διασφάλιση των ανθρωπιστικών αξιών και εμμένει στη θέση αυτή». Το σιωνιστικό έγκλημα καλύπτεται με τη διατύπωση «γεγονότα που οδήγησαν στην …απώλεια ανθρώπινων ζωών». Καμιά αναφορά για τους υπεύθυνους. Τον Πόντιο Πιλάτο μιμήθηκε ο Μητσοτάκης και στο υπουργικό συμβούλιο την επομένη της εκατόμβης στο νοσοκομείο της Γάζας, όπου υιοθετώντας τις σιωνιστικές εκδοχές ζήτησε να διερευνηθεί το γεγονός και έσπευσε να διευκρινίσει προκλητικά τη θέση της Ελλάδας την οποία επανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η οποία έχει στον πυρήνα της την «αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με μέλημα τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».
Δεν υπάρχει κυβερνητική ανακοίνωση σχετικά με την Παλαιστινιακή κρίση που να μην ξεκινάει από τη στερεότυπη καταδίκη της «τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς» και ταυτόχρονης «στήριξης του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Είχε προηγηθεί η προσπάθεια πλήρους απαλλαγής της δολοφονικής ασυδοσίας του Ισραήλ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος προσπάθησε με λεκτικές αλχημείες να το απενοχοποιήσει ισχυριζόμενος ότι «οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης». Μετονόμασε δηλαδή τα εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη σε «κανόνες εμπλοκής».
Στο κυβερνητικό μοτίβο έχουν προσαρμοστεί όλα τα «πετσωμένα» Μέσα Ενημέρωσης και οι αργυρώνητη δημοσιογραφία. Κάθε είδηση συμπάθειας και υποστήριξης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό καταχωνιάζεται. Κάθε σιωνιστικό έγκλημα εξαφανίζεται ή αμφισβητείται ή δικαιολογείται, όταν οι χασάπηδες πιάνονται με το μαχαίρι στο χέρι. Χρόνο προβολής στα ΜΜΕ έχουν μόνο οι «δραματοποιημένες» ψεύτικες ειδήσεις, που κατασκευάζονται στα χαλκεία του Νετανιάχου, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα σιωνιστικά εγκλήματα. Εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι απαιτούν από τους ελάχιστους καλεσμένους τους, υποστηρικτές των Παλαιστινίων, να δηλώσουν εξαρχής την καταδίκη της Χαμάς σαν τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πρόθυμα δεκανίκια του σιωνισμού όλα ανεξαίρετα τα αστικά κόμματα και επιτελεία. Συστρατεύονται, σε ευρωΝΑΤΟική ευθυγράμμιση, ενοχοποιώντας το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Αυτή η ευθυγράμμιση σύσσωμης της μεγάλης αστικής τάξης δεν είναι σημερινή και δεν περιορίζεται μόνο σε διακηρύξεις. Αποτελεί συνέχεια και συνέπεια των συμφωνιών των κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν την υπεράσπιση της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας στην αμερικανική ομπρέλα και έχουν στήσει από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και Χριστόφια στην Κύπρο τριμερή στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ. Έχουν ξεχάσει όλοι το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου του Δεκέμβρη του 2015, που καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
Στην υπηρεσία ακριβώς των Ευρωατλαντικών συμμάχων υποτάσσεται κάθε επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Με τις στρατηγικές δήθεν αμυντικές συμφωνίες τους έχουν μετατρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο σε ορμητήριο των τυχοδιωκτικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Τώρα η Κρήτη και η Κύπρος αποτελούν σταθμούς πληροφοριών, υποστήριξης και ανεφοδιασμού και στρατηγικούς κόμβους ελέγχου της Μέσης Ανατολής.
Η Λευκωσία μέσα στην πρώτη εβδομάδα δέχτηκε 26 αιτήματα από 26 χώρες για μεταφορά ξένων υπηκόων από την περιοχή της Γάζας και το Ισραήλ στις χώρες τους μέσω Κύπρου. Ταυτόχρονα σε κόμβο μετατράπηκαν τις πρώτες μέρες τα Αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία».
Προκλητική, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή των Παλαιστινίων αποτελεί η παρουσία και απερίσπαστη συνέχιση της αποστολής τής φρεγάτας «Ψαρά» στην περιοχή Λιβάνου-Ισραήλ. Ο ρόλος, που της έχει ανατεθεί, είναι η επιτήρηση του αποκλεισμού του Λιβάνου για να μην περάσουν όπλα στην οργάνωση «Χεζμπολάχ». Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις τη μετατρέπουν σε πλοίο συνοδείας και υποστήριξης του αμερικανικού στόλου, που συρρέει στην περιοχή για την τρομοκράτηση των λαών με την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης και προφανώς την υποστήριξη με πληροφορίες και πυρομαχικά ακόμα και άμεση εμπλοκή εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Από το υπουργείο Άμυνας, έσπευσαν να θολώσουν τα νερά διατεινόμενοι ότι: «Από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo – SNMG2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό. Στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του USS GERALD R. FORD από τη SNMG2». Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται εκεί «σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό», γεγονός είναι ότι βρίσκεται εκεί συνδράμοντας τον αμερικάνικο στόλο που έχει στρέψει τα κανόνια του στους λαούς της Μέσης Ανατολής.


Το παρακάτω ψήφισμα εγκρίθηκε στις 22/12/2015 από όλες της πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής:

«Η Βουλή των Ελλήνων
Επικαλούμενη τη σταθερή προσήλωση του Ελληνικού Λαού στην ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Επικαλούμενη το ψήφισμα της 29ης Νοεμβρίου 2012 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο αναγνώρισε στην Παλαιστίνη καθεστώς μη μέλους κράτους – παρατηρητή.
Επικαλούμενη ψηφίσματα, σχετικά με την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, που ενέκριναν εθνικά κοινοβούλια κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2014.
Διαπιστώνοντας με ιδιαίτερη ανησυχία τη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Διαπιστώνοντας με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης και της βίας στην περιοχή.
Διαπιστώνοντας με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνέχιση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας.
Υπογραμμίζοντας το δικαίωμα Ισραηλινών και Παλαιστινίων να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, αποκηρύσσοντας κάθε μορφή καταπίεσης, βίας και τρομοκρατίας.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών, στο πλαίσιο της οποίας θα συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια το κράτος του Ισραήλ και ένα ενιαίο, δημοκρατικό και κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος, στη βάση των ορίων του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Επισημαίνοντας την ανάγκη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, καθώς και τη σημασία της άμεσης έναρξης απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με αυτόν το στόχο.
Επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους θα συμβάλει στην προώθηση των διαπραγματεύσεων και στην επίτευξη οριστικής λύσης.
Καλεί
Την Ελληνική Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω,
Να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και
Να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών συνομιλιών».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

21/10/2023

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το