Η κυβέρνηση εμμένει στην εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, απέστειλε χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, έγγραφο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι η μη ανανέωση της σύμβασης του Κώστα Καταραχιά δεν γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά για «υπηρεσιακούς», επειδή υπάρχει… πλεόνασμα Ακτινολόγων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Η περιπέτεια για τον Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγο – απεικονιστή, ξεκίνησε μετά την απόφαση του σωματείου να καταγγείλει δημόσια στις αρχές Δεκεμβρίου τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών που νόσησαν από κορονοϊό, τη στιγμή που στον “Άγιο Σάββα” δεν είχαν ληφθεί ποτέ τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ζητούσε επίμονα το προσωπικό. Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 10/2 στην 1η ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα επέστρεψαν ως απαράδεκτο το έγγραφο που έλαβε ο ακτινολόγος συνάδελφός τους και πρόεδρος του σωματείου τους.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνέλευση από τον Σύλλογο των εργαζόμενων στον “Άγιο Σάββα” καθώς και έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μόνο για αυτό το θέμα, ώστε οι υγειονομικοί να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το