Σε τακτά χρονικά διαστήματα στην κρατική τηλεόραση και στο κανάλι της Βουλής, προβάλλονται διάφορα ιστορικά ντοκιμαντέρ που αφορούν γεγονότα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας και ειδικά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στις πιο πολλές περιπτώσεις τα ντοκιμαντέρ αυτά έχουν σαν στόχο να εξαφανίσουν την ιστορική αλήθεια και να προβάλουν τη «σύγχρονη» άποψη για το ιστορικό παρελθόν. Στις διαστρεβλώσεις αυτές που επιχειρούνται, σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η Σοβιετική Ένωση, ο Κόκκινος Στρατός και φυσικά ο ηγέτης τής Σ.Ε. ο Ιωσήφ Στάλιν.

Με αφορμή την 9η Μάη και την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης που οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές την μετονόμασαν σε ημέρα της Ευρώπης, στην ΕΡΤ2 προβάλλεται για μια ακόμα φορά η σειρά του BBC the price of empire (“το τίμημα της αυτοκρατορίας” στην ελληνική έκδοση). Η σειρά αυτή έχει δύο έντονα χαρακτηριστικά. Πρώτον διαστρεβλώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, εμφανίζοντας τη Μεγάλη Βρετανία σαν την μοναδική χώρα ουσιαστικά που αντιστάθηκε στο ναζιστικό άξονα.

Το δεύτερο αηδιαστικό στοιχείο της αθλιότητας της σειράς αφορά το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και του ηγέτη της Στάλιν στον πόλεμο αυτό. Έτσι μαθαίνουμε απ’ τη σειρά αυτή ότι πριν την επίσημη κήρυξη του πολέμου είχαμε δύο στρατιωτικές μηχανές που καταλάμβαναν τις χώρες της Ευρώπης τη μία μετά την άλλη. Τη Γερμανία και τη Σ.Ε.! Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι η Σ.Ε. κατέλαβε την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και τη Φιλανδία, ενώ η Γερμανία διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Επικεφαλής των δύο στρατιωτικών αυτών μηχανών είναι δύο τέρατα! Ο Χίτλερ απ’ τη μεριά του ναζιστικού άξονα και ο Στάλιν απ’ τη μεριά της Σ.Ε.

Ώστε λοιπόν ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αντιπαράθεση δύο στρατοκρατικών τεράτων που επεδίωκαν την κυριαρχία αρχικά στην Ευρώπη και συνέχεια και στον υπόλοιπο κόσμο. Ευτυχώς που υπήρχε και η αγία οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας που με επικεφαλής τον Τσόρτσιλ πάλευε να σώσει τον κόσμο!

Τέτοια ιστορική παραμόρφωση, τέτοια άθλια προπαγάνδα ούτε ο Γκέμπελς δεν θα μπορούσε -ίσως- να σκεφθεί. Ντροπή και πάλι ντροπή τόσο για τους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης, όσο -βέβαια- και της ελληνικής κυβέρνησης. Πόσο περισσότερο, όταν αναφέρεται σε λαούς όπως ο σοβιετικός που έχει δώσει εκατόμβες θυμάτων αλλά και μεγαλειώδεις αγώνες που κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει με τέτοιες αθλιότητες.

Η Παράδοση του Φον Πάουλους- Σοβιετικός διερμηνέας πίσω
Βετεράνος του ΒΠΠ αποδίδει τιμές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πόλη Σβερτλώφ της ΣΣ. 1ο βραβείο φωτο Άμστερνταμ
Ελεύθερες σκοπεύτριες του Κόκκινου Στρατού – Σκότωσαν 775 Ναζί

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το