Όπισθεν ολοταχώς από το υπουργείο Παιδείας μετά την κατακραυγή για πρόσκληση προς σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει παραθρησκευτική οργάνωση «Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”» η Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για την απόσυρσή του.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση, όμως η Νίκη Κεραμέως είναι για ακόμη μία φορά εκτεθειμένη.

Ποια είναι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή»

Πρόκειται για παραθρησκευτική οργάνωση που συμμετείχε, μαζί με άλλες, στην θλιβερή καμπάνια με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με ακραίες ενέργειές της.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 20.11.2014, η εν λόγω οργάνωση είχε κρατήσει «ομήρους» τους μαθητές του 73ου Δημοτικού Σχολείου, αρνούμενη να αποχωρήσει, διεκδικώντας από το Δημόσιο τον χώρο. 

Επίσης, η ίδια οργάνωση, το 2009, με επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, είχε ζητήσει να απαγορευθεί η αποστολή στα σχολεία των βιβλίων για το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής. Τότε η «Χριστιανική Αγωγή» ισχυριζόταν ότι έπρεπε «να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν εν προκειμένω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι επαΐοντες (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, εκκλησία) και κατόπιν μελέτης των απόψεων αυτών, ως υπεύθυνη κυβέρνηση να λάβετε την όποια απόφαση (περί αποστολής ή πολτοποίησης των βιβλίων αυτών), αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος».

Για το ζήτημα είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας:

Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων  και εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε  της Περιφέρειας Αττικής ώστε να  συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”  με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ». Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών.            

Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;

Καλούμε  όλους  τους  γονείς  να  βγάλουν  για  άλλη μια  φορά τα  συμπεράσματα  τους  για  την  τακτική  της  πολίτικης  ηγεσίας του Υπουργείου. Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο  αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το