Ανακοίνωση του Γραφείου Μαρτύρων, Φυλακισμένων και Τραυματιών

του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που λαμβάνουμε από το εσωτερικό των σιωνιστικών φυλακών για τα συστηματικά εγκλήματα που διαπράττει η διοίκηση των φυλακών της κατοχής εναντίον κρατουμένων, από τις 7 Οκτωβρίου, είναι τρομακτικά. Υπάρχει μια συστηματοποιημένη απόφαση για δολοφονία κρατουμένων μέσω τιμωρητικών μέτρων που εκτελούνται από την υπηρεσία φυλακών, και απόδειξη αυτού είναι ο μαρτυρικός θάνατος αρκετών κρατουμένων.

Το μέγεθος των εγκλημάτων, τόσο των ομαδικών όσο και των ατομικών βιαιοπραγιών κατά των κρατουμένων -που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των επιδρομών σε τμήματα και κελιά και που συνεχώς κλιμακώνονται- είναι ανησυχητικό, σε συνάρτηση με την υιοθέτηση μιας πολιτικής λιμοκτονίας εναντίον τους, καθώς οι κρατούμενοι έχουν ως τροφή μόνο τόνο, καλαμπόκι και ενίοτε μη βρώσιμα αυγά.

Η επίθεση εναντίον των κρατουμένων ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου. Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν διαρκή επιθετικότητα, με συνεχείς τιμωρητικές επιχειρήσεις και αντίποινα που πλήττουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το Γραφείο Μαρτύρων, Φυλακισμένων και Τραυματιών του PFLP παρακολουθεί στενά τα ζητήματα των φυλακισμένων και των κρατουμένων, τα οποία συνιστούν μια πρόκληση. Θεωρούμε αδικαιολόγητη τη σιωπή των θεσμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, των ανθρωπιστικών και των διεθνών οργανισμών. Πρέπει να εκπληρώσουν το ανθρωπιστικό τους καθήκον και ό,τι τους υπαγορεύει η συνείδησή τους, υποχρεώνοντας την κατοχή να σέβεται τους διεθνείς νόμους και τις συμβάσεις που έχουν θεσπιστεί για το σκοπό αυτό. Τους θέτουμε προ των ευθυνών τους για τις ζωές τους.

Το Γραφείο επισημαίνει τα μέτρα που η διοίκηση των φυλακών συνεχίζει να επιβάλλει στους κρατούμενους. Η διοίκηση των φυλακών διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κελιά και τα δωμάτια των κρατουμένων, διακόπτει σκόπιμα την παροχή νερού, επιβάλλει μια πολιτική λιμοκτονίας, στερεί προμήθειες τροφίμων από τα τμήματα των κρατουμένων, έχει μειώσει τα γεύματα σε δύο φορές την ημέρα, έχει κλείσει το κυλικείο και έχει στερήσει από τους κρατουμένους από άλλα βασικά χρειαζούμενα.

Επιπλέον, βαριά οπλισμένες δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν σε όλα τα τμήματα και τα δωμάτια των κρατουμένων, τους κακομεταχειρίζονται, τους κακοποιούν σωματικά και χρησιμοποιούν αστυνομικά σκυλιά. Έχουν κλιμακώσει τις πολιτικές στέρησης της ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων, απαγορεύοντας τις επισκέψεις των οικογενειών και των δικηγόρων και αρνούμενοι τη θεραπεία τους στα νοσοκομεία, ιδίως για τους άρρωστους κρατουμένους. Η διοίκηση των φυλακών μείωσε επίσης τον χώρο που έχει στη διάθεση του ένας κρατούμενος μέσα σε ένα κελί, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων σε ένα κελί έφτασε να ξεπερνά τους δέκα και πολλοί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε κελιά απομόνωσης. Επιβλήθηκε απομόνωση σε κρατούμενους και ορισμένα τμήματα απομονώθηκαν από τα άλλα.

Σημειώνουμε ότι η διοίκηση των φυλακών αφαίρεσε τις διαθέσιμες τηλεοράσεις και ηλεκτρικές συσκευές, κατέστρεψε όλα τα υπάρχοντα των κρατουμένων, κατέσχεσε τα ρούχα τους, αφήνοντας μόνο μία αλλαξιά ρούχα για κάθε κρατούμενο. Τους έχουν επίσης κατασχέσει ραδιόφωνα, κουβέρτες και παπούτσια, τους εμποδίζουν να κάνουν μπάνιο και να βγαίνουν στο προαύλιο, έκλεισαν τους νεροχύτες που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο και πραγματοποίησαν ομαδικές μεταγωγές, μεταξύ άλλων μεταφέροντας κρατούμενους από το ένα τμήμα στο άλλο και από τη μία φυλακή στην άλλη.

Εμείς, στο Γραφείο Μαρτύρων, Φυλακισμένων και Τραυματιών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το λαό μας ότι ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου, ο σύντροφος, ηγέτης και φυλακισμένος Ahmed Saadat και οι σύντροφοί του είναι καλά. Βρίσκονται στην καρδιά της μάχης με τη διοίκηση των φυλακών και θα πετύχουν μια μεγάλη νίκη ενάντια στο δεσμοφύλακα και σύντομα θα κερδίσουν την ελευθερία τους. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις μέσα στις φυλακές, καθώς και τις συνεχιζόμενες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις για μια διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων που διεξάγεται από την Παλαιστινιακή Αντίσταση για να αδειάσουν οι φυλακές και να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι.

Λευτεριά στους ηρωικούς μας κρατούμενους

Αιώνια δόξα στους μάρτυρες.

Ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Η νίκη είναι η σύμμαχος του λαού μας, και η κατοχή αναπόφευκτα τερματιστεί

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το