Εκτός από την Ariel Gold που, όπως θυμάστε εκτόξευσε τον πύραυλο ψωμιού στον περίβολο της Βενεζουελιάνικης πρεσβείας στην Washington DC, προχτές χτύπησαν και συνέλαβαν τον Gerry Condon, βετεράνο του πολέμου στο Βιετνάμ, στον ίδιο χώρο και για τον ίδιο λόγο. Ίσως μάλιστα ο λόγος να ήταν ακόμη πιο σοβαρός. Μπορεί, ας πούμε, ο Condon να επεχείρησε εκτός από ψωμί, να εκτοξεύσει και καμιά μερίδα αρακά, που ως γνωστό διασπάται σε σφαιρίδια, όπως οι βόμβες ναπάλμ.Γι αυτό οι Αμερικάνοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ώστε με τη συσκότιση και τη συνδίψαση, να μην υπάρξουν θύματα
Οι Αμερικάνοι ειδικοί επί τα οπλικά συστήματα κάτι ξέρουν παραπάνω.
Τελικά η Ιστορία έχει πολύ ψωμί.
Υποθέτω ότι το 1945 το Enola Gay, ιπτάμενος φούρνος , εκτόξευσε μια τεράστια ψωμάρα στο Ναγκασάκι. “Φάτε, πεινασμένοι μου σχιστομάτηδες¨, θα σκέφτηκε ο καλός ιπτάμενος φούρναρης, ο καλός ο άνθρωπος.
Επίσης βάσιμα υποθέτω ότι το καμένο κοριτσάκι που έτρεχε ουρλιάζοντας στο Βιετνάμ, θα κάηκε αρπάζοντας ζεστή τη φρατζόλα που έριχνε η αμερικάνικη βοήθεια.
Είμαι δε σχεδόν σίγουρη ότι στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ-made in USA στη Γιουγκοσλαβία με την επωνυμία, “το Καλό Αμόνι”, έπεσαν χιλιάδες φρατζόλες απεμπλουτισμένης γλουτένης. Στη νοστιμιά τους δεν μπόρεσαν να αντισταθούν οι βουλιμικοί του ψωμιού και χάθηκαν πάνω σε γέφυρες, στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, μέσα στην Κινεζική πρεσβεία. Αυτό ονομάζεται επιλεγμένη ψωμοβοήθεια. Μετά δε το πέρας της, οι περισσευάμενες μπαγιάτικες απεμπλουτισμένες γλουτένες, ποντίστηκαν στην Αδριατική, να τις φάνε τα ψαράκια, να φάμε εμείς τα ψαράκια και να μην έχει παράπονο κανένας από την πανίδα των Βαλκανίων ότι έμεινε πεινασμένος.
Και στην επιχείρηση, “Αλεπού της Ερήμου” έπεσε πολλή φρατζόλα και μάλιστα σε επιλεγμένους στόχους, όπως τα καταφύγια αμάχων, όπου συγκεντρώνονται φυσικά οι πιο πολλοί πεινασμένοι.
Η “Θύελλα της Ερήμου” δεν θυμάμαι πού ήτανε. Μάλλον στο Αφγανιστάν.
Με τόση ψωμοθύελλα έχω μπερδευτεί αλλά εικάζω βάσιμα ότι κι εκεί χόρτασε ο κοσμάκης τον άρτο τον επιούσιο.
Τεράστια ψωμάρα ήταν κι αυτή που έριξαν οι Αμερικάνοι φουρναραίοι τον Απρίλη του 2017 πάλι στο Αφγανιστάν, που ονομάστηκε “Mother of All Breads” δηλαδή “η μανούλα όλων των ψωμιών”.
Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα γενναιόδωρη κι όταν σε φιλεύουν, το κάνουν μέχρι σκασμού. Αυτό ίσως τους κακοφάνηκε κι έκαναν τις συλλήψεις στη Βενεζουελιάνικη πρεσβεία στην Washington DC. Σου λέει, ρε φίλε, με μια φρατζόλα ποιος θα πρωτοφάει.
Και οι Ισραηλινοί ξέρουν από ψωμιά κι είναι τόσο καταιγιστική η παροχή ψωμιού στην Παλαιστίνη, που έχουν κλείσει όλοι οι τοπικοί φούρνοι.
Γι αυτό ίσως όταν ακούμε μπουμ, λέμε κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε.
Δεν συνεχίζω γιατί κάποιος κακόπιστος μπορεί να πει ότι κατανάλωσα πολλή απεμπλουτισμένη γλουτένη.
Είμαι πάντως σίγουρη πως ο Τραμπ ως καλός χριστιανός και όλοι οι καλοί Ευαγγελιστές και καλοί άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν, αφουγκράζονται τις προσευχές, κι όταν ακούν το ¨δος ημίν τον άρτον ημών τον επιούσιον”, πάντα κάτι ζυμώνουν.

Νίνα Γεωργιάδου

 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το