Η πανελλαδική στάση και οι κινητοποιήσεις της ΕΡΓ.Α.Σ της 21/3 αποτέλεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στον μακρύ και αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

Η κινητοποίηση έγινε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, όπως και για τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα.

Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ανακοινώνει νέες αντιδραστικές ανατροπές για το ΕΣΥ, με στόχο πάντα την ιδιωτικοποίηση του. Με το  κυβερνητικό αφήγημα με το οποίο επιβλήθηκαν οι αναστολές να έχει καταρρεύσει, αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις Πλεύρη για απολύσεις υγειονομικών στις 31/3.

Όπως σωστά σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι αναστολές αποτελούν μέτρο χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και με μοναδικό αποτέλεσμα την παραπέρα υπονόμευση του ΕΣΥ.

Απαιτώντας την άρση των αναστολών και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Για μια ακόμη φορά η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έμεινε “μόνη” και μετέωρη, αφού οι άλλες ομοσπονδίες (ΟΕΝΓΕ) απουσίαζαν ενώ η ΑΔΕΔΥ που κατάφερε 6 μήνες μετά να εκδώσει ανακοίνωση για τις αναστολές, δεν έκρινε ποτέ σκόπιμο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για αυτές.

Περιορισμένη ήταν και η συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας.

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση – ΕΡΓ.Α.Σ με κάλεσμα συμμετείχε στην συγκέντρωση με τα πανό, τις σημαίες, την προκήρυξη και την εφημερίδα της. Στην πορεία με παλμό και συνθήματα και παρεμβάσεις έδωσε το πολιτικό της στίγμα, ενώ στο τέλος της πορείας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της συνέχειας τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το