Αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη τέσσερις μεγάλες εταιρείες έχουν προβεί σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων το τελευταίο διάστημα.
Η «Intrum Global», που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, απέλυσε περίπου 175 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Λιθουανία ισχυριζόμενη μειωμένα κέρδη.
24 απολύσεις ανακοίνωσε η εταιρεία «Public» της αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων, με το κλείσιμο των καταστημάτων της σε Αγρίνιο και Άργος, αυτήν τη φορά, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
11 εργαζόμενοι απολύθηκαν από την εταιρεία «Green Properties», που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών. Οι εργαζόμενοι είναι και μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Το Σωματείο κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις, αφού πρόκειται για εργαζόμενους που διεκδίκησαν συλλογικά τα δικαιώματά τους.
Τέλος η «Rivulis – Eurodrip» στα Οινόφυτα, απέλυσε δύο εργαζομένους μάλιστα ο ένας ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου. Το σωματείο κάνει λόγο για όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας μετά την απόλυση.
Έχοντας αυξημένη κάλυψη από τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ, οι εργοδότες μπορούν πιο εύκολα πλέον να απολύουν εργαζόμενους. Οι συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο έντονες και θέτουν με μεγαλύτερη έμφαση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα το ζήτημα ότι η κινητοποίησή του για την αποτροπή τους πρέπει απαραίτητα να συνδέεται με την κατάργηση αυτού του αντεργατικού νομοθετικού εκτρώματος που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το