Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς

Με μειωμένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Η κεντρική του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ διεξήχθη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ορισμένες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις με την αναρχία συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος με δικό του πανό και μπλοκ στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, μοίρασε τα υλικά του, ενώ με τα συνθήματα ανέδειξε τον “κόκκινο” χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς, καθώς και την ανάγκη του αγώνα στο σήμερα. Επίσης, είχε προηγηθεί μαζική τοποθέτηση των κοκκινοκίτρινων χαρτονιών στο κέντρο της πόλης και στο χώρο της συγκέντρωσης.

Η διαδήλωση ξεκίνησε αργά από το Εργατικό Κέντρο, καθώς οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης, προτίμησαν όχι να οργανώσουν συγκέντρωση απεργών-εργαζομένων, αλλά μια προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που υπήρξε η πίεση ορισμένων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και έγινε διαδήλωση, γιατί ενδεχομένως η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου να ήθελε να μείνει μόνο στη διοργάνωση συγκέντρωσης και σε κατάθεση στεφανιών στο διπλανό μνημείο του Καπνεργάτη.

Η διαδήλωση πέρασε από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα σημεία ήταν προκλητική η παρουσία της αστυνομίας, καθώς η κυβέρνηση ήθελε ξανά να στείλει το μήνυμα της τρομοκράτησης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το