ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

Η επιχείρηση εκφοβισμού εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό

     Την 1η Απριλίου 2021 με απόφαση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ  Νότιας Αθήνας και Ν. Σμύρνης- Καλλιθέας- Μοσχάτου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο και με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου  λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μήνυμα έφτασε στους αποδέκτες του. Η απουσία ουσιαστικών  μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και ο εμπαιγμός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η μόνη πραγματικότητα που βιώνουν εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές και δε  μπορεί να εξωραϊστεί  από ανέξοδες επισκέψεις για επικοινωνιακούς λόγους.

     Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και ενώ μέλη των δύο ΕΛΜΕ αλλά και μέλη της Ένωσης Αναπήρων βρίσκονταν έξω από το ΕΕΕΕΚ  Αγ. Δημητρίου με πανό και ντουντούκες φωνάζοντας συνθήματα αλλά και διαβάζοντας ανακοινώσεις των ΕΛΜΕ μία κυρία περιφερόταν  στον χώρο με τη μάσκα της μονίμως κατεβασμένη.

Σε ανύποπτο χρόνο πλησίασε τον γραμματέα της Ένωσης Αναπήρων και με προκλητικό και απαξιωτικό ύφος του απευθύνθηκε εκφράζοντας την   δυσαρέσκεια και την αντίθεσή της για την διεξαγωγή της κινητοποίησης. Της έγιναν επανειλημμένες συστάσεις από μέλη των σωματείων να φορέσει την μάσκα της και να σταματήσει να εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά. Εν τέλει μέλος της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στην περιοχή λόγω της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας την απομάκρυνε λέγοντας της να σταματήσει να προκαλεί.

      Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι η εν λόγω κυρία όπως μάθαμε,  ονομάζεται Ι.Ν. δεν εργάζεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού όπως είχαμε συμπεράνει από τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά είναι  γραμματέας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου και με απύθμενο θράσος προχώρησε σε καταγγελία στο διευθυντή του σχολείου εις βάρος μελών  της ΕΛΜΕ  Νότιας Αθήνας με ασύστολα ψεύδη, συκοφαντίες και αθλιότητες. Ο δε σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έσπευσε να υιοθετήσει την καταγγελία χωρίς καν να μπει στην διαδικασία να διασταυρώσει τις  πληροφορίες. Επιπλέον ζητήθηκε  διερεύνηση του περιστατικού το οποίο σημειωτέον  έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα που καλυπτόταν με στάση εργασίας και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

    Πρόκειται ξεκάθαρα για μία κίνηση που έχει ως στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τον  εκφοβισμό των εκπαιδευτικών που δικαίως αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.

     Μεσούσης της πανδημίας με τα σχολεία ανοχύρωτα από την απουσία μέτρων και την άρνηση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι εκπαιδευτικοί παλεύουν με αυτοθυσία να κρατήσουν τον δίαυλο της μαθησιακής διαδικασίας ανοιχτό για όλα τα παιδιά. Και από το μετερίζι του λειτουργήματος τους αλλά και μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους δρουν έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των μαθητών τους και εν γένει την περιφρούρηση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας.  

Ως ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης- Μοσχάτου δεν θα επιτρέψουμε απόπειρες σπίλωσης της προσωπικότητας  συναδέλφων μας  από χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Οι φασιστικού τύπου προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρων με ανήκουστες εκφράσεις θα μας βρουν απέναντί τους. Επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να βάλουμε στην θέση τους όσους επιχειρούν να λασπολογήσουν εις βάρος των εκπαιδευτικών με απώτατο στόχο την στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

                                                                                                                                                             Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ  ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το