Αυτόκλητη υπερασπίστρια της Κεραμέως, ανέλαβε η Άννα Διαμαντοπούλου για την κατάργηση 37 τμημάτων ΑΕΙ.

Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου)
Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκη Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου)  EUROKINISSI

Να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, “φλερτάροντας” έντονα τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εξάλλου άντλησε και άλλες φορές πολιτικό προσωπικό από το πάλαι ποτέ Σημιτικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο.

Με τον νέο ανασχηματισμό να βρίσκεται σε σχετικά κοντινή χρονική στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίζεται για δεύτερη φορά σε πλήρη αρμονία με την κυβέρνηση, μετά από την -αποτυχημένη- προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να την αναδείξει πρόεδρο του ΟΟΣΑ

Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε δημόσια δηλώσει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι «Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι  «περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία».

Αυτές τις μέρες η πρώην υπουργός έγραψε στο facebook:

“Οι αποφάσεις της Niki Kerameusγια την κατάργηση των 37 τμημάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση άλλων 4, είναι ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων μας αλλά και της χώρας. Οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά», είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ.

To be continued..”

Η κατακλείδα της ανάρτησης Διαμαντοπούλου δείχνει ότι η πρώην υπουργός Παιδείας σκοπεύει να συνεχίσει τις πολιτικές παρεμβάσεις. Εξάλλου θεωρείται από πολλούς μία εφεδρεία που θα μπορούσε ακόμη και να ενταχθεί στην κυβέρνηση σε έναν επόμενο ανασχηματισμό.

Η θητεία της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας είναι ταυτισμένη με τα «μνημόνια» στην εκπαίδευση. Είναι αυτή, η οποία σε μια νύχτα εξαφάνισε από το εκπαιδευτικό τοπίο περίπου 1.500 σχολικές μονάδες.

Η ίδια προώθησε και υπερασπίστηκε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας (στην υπουργική θητεία της αναγνωρίστηκαν τα κολέγια με την ταμπέλα των ιδιωτικών πανεπιστημίων).  Υπερασπίστηκε την «αριστεία» των εκλεκτών, τους ταξικούς φραγμούς, τη «δια βίου μάθηση» της περιπλάνησης και της συλλογής πιστοποιητικών, για λίγες ώρες δουλειάς. Υπερασπίστηκε τη διάλυση των επιστημονικών αντικειμένων και την κατάργηση του ασύλου ενώ δίκαια η ίδια θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πολλά από τα βάρβαρα μέτρα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν δικές της ιδέες που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, κοντολογίς ανεκπλήρωτα όνειρά της.

Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την πρότασή της να μη δίνεται απολυτήριο Λυκείου στους μαθητές που δεν γνωρίζουν πλήρως την Αγγλική Γλώσσα, πρόταση που έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, με θέμα: «Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα. Ιδεολογικές πολιτικές-Ψυχολογικές-Παιδαγωγικές Προϋποθέσεις Εκπαίδευσης Χαρισματικών Ατόμων».

Αναμφίβολα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων, στην εκπαίδευση, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης δίνει βάρος στο έργο της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το