Ανταπόκριση

Το τριήμερο του εορτασμού των 50 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε με την καθιερωμένη κατάληψη του ιστορικού Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου από τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Πατρών. Κορύφωση του εορτασμού ήταν η πορεία στους δρόμους της Πάτρας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καθώς τα αιτήματα των φοιτητών για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία είναι επίκαιρα.
Όπως κάθε χρόνο οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας υπονόμευσαν την προσπάθεια για μια ενιαία πορεία από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος δίνοντας ραντεβού άλλη ώρα σε άλλη πλατεία. Αυτή η πρακτική φυσικά δεν είναι καινούργια ούτε έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν ο Δήμος Πατρέων, το Ε.Κ. Πάτρας, φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν λάβει απόφαση με το πλαίσιο του ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Όλγας. Δυστυχώς, για μία φορά ακόμη, το ΣΕΚ, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ και η Παρέμβαση επικρότησαν την παραπάνω πρακτική κι έγιναν «ουρά» του ΚΚΕ στην πόλη.
Η δεύτερη συγκέντρωση και πορεία έγινε από φοιτητικούς συλλόγους με το πλαίσιο των ΕΑΑΚ, από σωματεία εργαζομένων, όπως το ΣΙΕΛ και η ΕΛΜΕ, και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Και οι δύο πορείες ήταν μαζικές και είχαν παλμό καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, της αμερικανοκρατίας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Για μία φορά ακόμη ένας λιγοστός αριθμός αναρχομπάχαλων εκμεταλλευόμενος την έλλειψη περιφρούρησης ενέργησε προβοκατόρικα διαπράττοντας μικροεπεισόδια. Έτσι έδωσε την αφορμή στην ΕΛΑΣ να επιτεθεί στους διαδηλωτές με κροτίδες και δακρυγόνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το