Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Αποστολάκης, ο άνθρωπος που επέλεξε η κυβέρνηση, προφανώς με την έγκριση των αμερικανικών επιτελείων που τον επέβαλαν – μέσα από όχι και τόσο διαφανείς διεργασίες – σαν υπουργό Εθνικής Άμυνας, χωρίς πολλές περιστροφές, με αμερικάνικο τρόπο και όχι με τον γνωστό Συριζαίϊκο, αποκάλυψε, στην πρώτη του κιόλας ομιλία στην ελληνική Βουλή, το ρόλο που αναλαμβάνει να παίξει η Ελλάδα την επομένη της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ:

«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές
Η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έρχεται ως φυσική συνέχεια της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ελλάδα έχει συμφέρον να διευκολύνει την ομαλή ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ… Θα μου επιτρέψετε επίσης να τονίσω ότι η ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα απαιτήσει από τη χώρα αυτή συστηματική προετοιμασία και καταβολή προσπαθειών μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεών της, ώστε να ανταποκρίνεται στα προαπαιτούμενα πρότυπα και στις απαιτήσεις της Συμμαχίας, που αφορούν στη διαλειτουργικότητα και στην τυποποίηση.
Ο μετασχηματισμός αυτός αφορά μεταξύ άλλων στην οργάνωση, στην ατομική και συλλογική εκπαίδευση, σε ασκήσεις και υλοποίηση των απαραίτητων προγραμμάτων.
Εδώ, έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε.
Και μπορούμε να το κάνουμε.
Και μπορούμε να το κάνουμε καλά και αποτελεσματικά καθώς έχουμε παράδοση, γνώσεις, εμπειρία και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο παράγοντες που θεωρώ σημαντικούς:
Πρώτον, σύμφωνα με το Άρθρο 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί η συνεργασία με τη γείτονα χώρα στον τομέα της άμυνας, μέσω, μεταξύ άλλων, συχνών εκατέρωθεν επισκέψεων και επαφών της στρατιωτικής ηγεσίας, μεταφορά τεχνογνωσίας, παροχή εκπαίδευσης, εκτέλεσης κοινών ασκήσεων και οικοδόμησης δυνατοτήτων…».

Με άλλα λόγια δήλωσε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει να οργανώσει, να εκπαιδεύσει στρατιωτικά την γείτονα χώρα και να την «στοιχίσει» και να την ευθυγραμμίσει στα γενικά πολεμικά προγράμματα των αμερικανονατοϊκών επιτελείων, όπως γίνεται και με τη χώρα μας.

Τελικά αποκάλυψε το περιεχόμενο της στρατηγικής συμμαχίας, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιφυλάσσουν για τη χώρα μας στα Βαλκάνια: ο νέος υπουργός, πρώην αρχηγός του ελληνικού στρατού, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σαν υποτελής και πιστός λακές των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών μετατρέπει τη χώρα μας με ταχύτατους ρυθμούς όχι μόνο σε οικόπεδο αμερικανονατοϊκών βάσεων αλλά σε ένα πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα την καθιστά στόχο ιδιαίτερα σοβαρών πληγμάτων από τους ιμπεριαλιστές ανταγωνιστές της νατοϊκής Συμμαχίας.

prologos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το