Πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στον Πολιτιστικό χώρο “ΣΦΗΝΑ¨ (Αραβαντινού 6) εκδήλωση για 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Γ. Μακρίδης και στη συνέχεια ξεκίνησε η προβολή του βίντεο-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ που ετοίμασε το Μ-Λ ΚΚΕ.

Οι άξονες του αφιερώματος ήταν η ανάδειξη των ιστορικών συνθηκών που οδήγησαν στην ίδρυση του ΚΚΕ, όπως και των ηρωικών αγώνων και της ανεκτίμητης προσφοράς του μέχρι την ρεβιζιονιστική στροφή που επιβλήθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα μετά την 6η ολομέλεια του 1956, όπως επίσης έγινε αναφορά στην συγκρότηση του Μ-Λ κινήματος και στην θετική συνεισφορά του στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης  Α. Παπαδόπουλος που ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις της Κ.Ε.του Μ-Λ ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερες επισημάνσεις έγιναν στα θετικά και αρνητικά της πορείας του.

Επίσης ο Αντώνης Παπαδόπουλος αναθέρθηκε στην ρεβιζιονιστική στροφή του ΚΚΕ μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ καθώς και στην επιβολή της στο ΚΚΕ με την 6η ολομέλεια του 1956. Επισημάνθηκε η υιοθέτηση από την σημερινή καθοδηγητική ηγεσία του ΚΚΕ λαθεμένων τροτσκιστικών και αντιλενινιστικών θεωριών και φωτίστηκε η ανάγκη για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κόμματος.

Έπειτα το λόγο πήρε ο σ. Γ. Μακρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώιμη δράση του ΚΚΕ στην πόλη των Ιωαννίνων την περίοδο 1920-30. Στο τέλος ακολούθησε μικρού εύρους συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το