Η Απεργιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να αποστρατιωτικοποιήσει τις πόλεις και να σταματήσει τη σφαγή ειρηνικών διαδηλωτών

Μετά από 23 συνεχόμενες ημέρες διαμαρτυριών στην απεργία που άρχισε στις 28 Απριλίου εναντίον του Προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, η Εθνική Απεργιακή Επιτροπή (NSC) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει νέες συνομιλίες με την κυβέρνηση στην Μπογκοτά.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FECODE), η Ένωση Εργατικών της Κολομβίας (CUT) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) είναι μερικά από τα κινήματα που θα παρευρεθούν στη συνάντηση εκ μέρους των διαδηλωτών.

“Θα επιμείνουμε ώστε η κυβέρνηση να αποστρατιωτικοποιήσει τις πόλεις μας και να σταματήσει τη σφαγή ειρηνικών διαδηλωτών. Θα απαιτήσουμε επίσης να σταματήσουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα του Ντούκ”, δήλωσαν.

Οι αρχές δεν έχουν ορίσει ακόμη ημερομηνία και ώρα για τη νέα συνάντηση, στην οποία θα παρευρεθούν επίσης ο Ύπατος Αρμοστής για την Ειρήνη Miguel Ceballos, μια ομάδα υπουργών και εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας και των Ηνωμένων Εθνών.

Το Ινστιτούτο Μελετών Ανάπτυξης και Ειρήνης (INDEPAZ) ανέφερε ότι 43 Κολομβιανοί έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βίας που έχουν αναπτύξει οι αστυνομικές (ESMAD) και οι Ένοπλες Δυνάμεις για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες εναντίον του Προέδρου Ιβάν Ντούκε.

Οι ηγέτες των διαδηλώσεων και η κυβέρνηση συναντήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνίες. “Ο Duque δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του CNP, ούτε είναι πρόθυμος να εγγυηθεί ειρηνική διαμαρτυρία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της CUT Francisco Maltes.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας, ο Ντουκ αύξησε τη στρατιωτική και αστυνομική αποστολή για να διαλύσει τους διαδηλωτές από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της χώρας, παρόλο που ο τερματισμός της αστυνομικής βίας ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της Επιτροπής.

Οι Κολομβιανοί πολίτες απαιτούν επίσης αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερη κοινωνική προστασία και πολιτικές κατά των διακρίσεων.

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το