Η Γερμανία επανενεργοποίησε έναν άλλο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα σε μια προσπάθεια να μειώσει την ποσότητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε τη Δευτέρα ο χειριστής του εργοστασίου Uniper.

Από την έναρξη λειτουργίας του το 1987, το εργοστάσιο Heyden στο Petershagen στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ήταν «ένας από τους πιο ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας» στη χώρα με ισχύ 875 μεγαβάτ.

Στις αρχές Αυγούστου, το εργοστάσιο Mehrum με καύση άνθρακα στο Hohenhameln έγινε το πρώτο που επέστρεψε από την εφεδρεία. Ακόμα ένα άλλο εργοστάσιο με καύση άνθρακα που λειτουργεί από άλλη εταιρεία κοινής ωφέλειας και ήδη βρίσκεται σε εφεδρεία έχει ήδη προγραμματιστεί να επανεκκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα ακολουθήσουν σύντομα περισσότερα.

Ως απάντηση στις μειωμένες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η γερμανική κυβέρνηση επέτρεψε στα εργοστάσια που κινούνται με άνθρακα ή πετρέλαιο να επιστρέψουν σε λειτουργία. Ο κανονισμός για το σκοπό αυτό ισχύει αρχικά μέχρι το τέλος του χειμώνα στις αρχές του 2023.

Εικόνα

Προκειμένου να διασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας, οι σιδηροδρομικές μεταφορές πρέπει να εγγυηθούν δυνατότητες για ορυκτέλαιο και άνθρακα, εάν χρειαστεί, αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

«Ως εκ τούτου, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις μεταφορές προσεκτικά και σκόπιμα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Volker Wissing την περασμένη εβδομάδα.

«Η εξασφάλιση της προμήθειας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και συνεπώς η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού για τους πολίτες είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο», είπε ο Wissing.

πληροφορίες από: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το