“Η αστυνομία θα μπορούσε να ανοίξει «πυρ», στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Παρίσι, εάν απειληθεί κάποια ζωή”, είχε δηλώσει προηγουμένως εκπρόσωπος του στρατού στη Γαλλία.

Τις διαδηλώσεις του κινήματος των « κίτρινων γιλέκων» που διοργανώνονται για το Σάββατο στο Σανς Ελιζέ και τις γύρω περιοχές απαγόρευσε η αστυνομίας της Γαλλίας,  στον απόηχο των επεισοδίων που έχουν λάβει χώρα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν και στις γαλλικές πόλεις Νίκαια, Μασσαλία και Μεζ.

Η απαγόρευση ήλθε λίγο μετά από τη δήλωση του εκπροσώπου του στρατού στη Γαλλία Μπρουνό Λεραΐ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να προστατέψουν τη δημόσια τάξη στις επικείμενες διαδηλώσεις στο Παρίσι, αναφέροντας ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ εάν απειληθεί η ζωή των αστυνομικών ή των πολιτών.

Αυτά, μετά από τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησε τις διαδηλώσεις του στη Γαλλία στα μέσα του Νοεμβρίου του 2018 για τη σχεδιαζόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με τις κινητοποιήσεις να παίρνουν εντούτοις γρήγορα διαστάσεις ευρύτερης διαμαρτυρίας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

πηγή: Spuntik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το