Πέντε βρετανικά ελικόπτερα, τύπου ΑΗ-64 Απάτσι, έφτασαν το Σάββατο στην αεροπορική βάση Αμάρι, στην Εσθονία, στο πλαίσιο της νατοϊκής στρατιωτικής συγκέντρωσης στην περιοχή της Βαλτικής.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να συμμετάσχουν στην στρατιωτική άσκηση «Εαρινή Καταιγίδα», η οποία διοργανώνεται από το ΝΑΤΟ στη στρατιωτική βάση, κοντά στην Τάπα της Εσθονίας, μία πόλη που απέχει περίπου 140 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Σύντομα θα εκτελέσουν τις πρώτες πτήσεις στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, προτού στη συνέχεια ενταχθούν στις κοινές ασκήσεις με τα τέσσερα βρετανικά ελικόπτερα AW159 Wildcat, τα οποία ήδη βρίσκονται στη βάση.

Νωρίτερα, η γαλλική πρεσβεία στο Τάλλιν ανακοίνωσε την άφιξη μίας μονάδας 300 στρατιωτών στην πόλη Τάπα. Τα στρατεύματα θα παραμείνουν στην Εσθονία έως το τέλος Αυγούστου.

Το Παρίσι θα αναπτύξει, επιπλέον, πέντε άρματα μάχης Lecler και 20 στρατιωτικά οχήματα, ανάμεσα στα οποία και 13 VBCI. Όλα αυτά θα μεταφερθούν στην Εσθονία, μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις άνευ προηγουμένου δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την πρόφαση της «ρωσικής απειλής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της κοντά στα ρωσικά σύνορα, στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης, αναπτύσσοντας ένοπλες ομάδες, ανακατασκευασμένα αεροσκάφη και drones, αλλά και πραγματοποιώντας σημαντικές ασκήσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το