Με φωτιά στην Πεντέλη, στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα, ολοκληρώνεται το εφιαλτικό σκηνικό της περιβαλλοντικής καταστροφής στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Για μια ακόμα  φορά εκτεταμένες πυρκαγιές καίνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, ενώ την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός παραμένει απλός θεατής.

Μετά τις περσινές εγκληματικές φωτιές που κατέστρεψαν πάνω από 750 χιλιάδες στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια, ήρθε η σειρά της Αττικής για να συνεχιστεί το οργανωμένο αυτό έγκλημα. Βέβαια, το έγκλημα αυτό έχει μετατραπεί σε σόου στα ΜΜΕ, που με δήθεν εμπεριστατωμένες αναλύσεις, με ρεπόρτερς που εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και παίζουν ακόμα και την υγεία τους για να αυξήσουν την τηλεθέαση των καναλιών, δημιουργούν ένα ακόμα σκηνικό τρόμου στην κοινωνία.

Όλοι είναι παρόντες εκτός από τους υποτιθέμενους υπεύθυνους που περιμένουν πότε θα ολοκληρωθεί η καταστροφική μανία της φωτιάς για να βγουν και να δηλώσουν χωρίς να κοκκινίζουν ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ικανοποιητικά, ή ακόμα και άψογα, και όλα είναι υπό έλεγχο! Αυτά ακούσαμε το πρωί απ’ τον υπουργό προπαγάνδας της κυβέρνησης κ. Γεραπετρίτη, που εμφανίστηκε στα κανάλια, αλλά στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο περίφημος υπουργός κλιματικής αλλαγής κλπ, που έδωσε συνέντευξη τύπου για να δώσει την επίσημη ενημέρωση.

Στην πραγματικότητα το μοναδικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι να εκκενώνει τις περιοχές που πλησιάζει η φωτιά, για να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχει άμεσα θύματα, όπως έγινε το 2018 στο Μάτι, αφήνοντας όμως στη καταστροφική μανία της φωτιάς τα σπίτια, τις καλλιέργειες και ό,τι άλλο συνδέεται με τη ζωή των ανθρώπων. Δυστυχώς όμως για τους κυβερνώντες η τραγική απόφαση του 84χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του όταν είδε για τρίτη φορά το σπίτι του να καίγεται, αποκάλυψε την οδυνηρή πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι και παραμένει εγκληματική και καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή των ανθρώπων.

Όμως ποιος φταίει για το διαρκές αυτό έγκλημα; Μήπως ο στρατηγός άνεμος, όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης υπουργός δημόσιας τάξης της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας; Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλάνε για πρωτοφανούς έντασης ανέμους με ταχύτητα που έφτανε τα 110 χιλιόμετρα την ώρα! Αλήθεια τι περιμένουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες, να εξελίσσονται οι πυρκαγιές σε φυσιολογικές συνθήκες; Το πραγματικό έγκλημα δεν εξελίσσεται όταν ξεσπάει η φωτιά, αλλά όλη την προηγούμενη περίοδο που δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Με διαλυμένη τη δασική υπηρεσία, με δασικές εκτάσεις κοντά σε κατοικημένες περιοχές που δεν έχουν καθαριστεί ποτέ, με πυροσβεστικά μέσα απηρχαιωμένα και ακατάλληλα και με προσωπικό ανεκπαίδευτο για την αντιμετώπιση μεγάλων γεγονότων, όπως αποδεικνύεται κάθε φορά, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι κυβερνήσεις είναι οι πραγματικοί εμπρηστές και όχι άλλοι παράγοντες. Να θυμίσουμε βέβαια ότι οι ίδιες οι κυβερνήσεις είναι αυτές που υποθάλπουν τους εμπρηστές αφού κάθε φορά και παρά τα μεγάλα λόγια στις καμένες εκτάσεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κτίσματα σε περιοχές που υποτίθεται ότι απαγορεύεται και θεωρούνται σαν αναδασωτέες!

Τέλος να τονίσουμε ότι στον ψεύτικο καυγά που θα ξεσπάσει από αύριο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις μία είναι η απάντηση: Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου! Είναι όλοι τους οι πραγματικοί εμπρηστές και υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος!  

Γιώργος Σόφης     

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το