Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι

Πριν ακόμα ανακοινωθούν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τις μαθητικές καταλήψεις, η αστυνομία της Πετρούπολης, ύστερα από προφορική εντολή της εισαγγελέως, κάλεσε διευθυντές σχολείων και προέδρους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να καταθέσουν για τις καταλήψεις στα σχολεία τους.

Το γεγονός δεν είναι μεμονωμένο.

Αποτελεί τη συνέχεια της αυταρχικής συμπεριφοράς του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και εντάσσεται σε μία συνολικότερη πολιτική βίας και καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων από μία κυβέρνηση με σαφές αντιλαϊκό πρόσημο στην πολιτική της.

Το ΔΣ καταγγέλλει τις συγκεκριμένες ενέργειες που στόχο έχουν τον εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας . Δηλώνουμε τα εξής: Μοναδικός υπαίτιος για τις καταλήψεις των μαθητών είναι η κυβέρνηση που έχει αφήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στο έλεος της πανδημίας χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, πέρα από τη χρήση μάσκας: Συνωστισμός μέσα στις τάξεις, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Αυτή η πολιτική γεννά τις καταλήψεις και δίκαια αγωνίζονται οι μαθητές.

Να σημειωθεί τέλος ότι απέναντι στον κρατικό εκφοβισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι έχουν μέσο και τρόπο να αντιδράσουν μέσα από τα σωματεία τους. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν κάθε μέλος του σωματείου, και των διευθυντών συμπεριλαμβανομένων όντας μέλη του, πρέπει να απευθύνεται στην ΕΛΜΕ διαλέγοντας τη συλλογική δράση μέσα από το σωματείο.

το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το