Απόλυτη η κτηνωδία τους! Φρικτά τα ψέματά τους! Θηριώδης η σιωνιστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα! Αποκρουστική η υιοθέτησή της από τους απανταχού αυλοκόλακες της Δύσης -με την ελληνική κυβέρνηση και σύσσωμο το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα να υπερθεματίζει εμετικά! Δεν είναι τωρινή. Είναι διαρκής. Αναπόσπαστο, διαχρονικό χαρακτηριστικό όλων των επιδρομέων, όλων των δολοφόνων των λαών.

Από τον περίφημο κορμοράνο και την πρώτη αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, τις «ανθρωπιστικές βόμβες» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και το «χασάπη» Μιλόσεβιτς, τα υποτιθέμενα χημικά όπλα του Σαντάμ και το αμερικανικό «σοκ και δέος», περάσαμε πρόσφατα στην τερατώδη προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα στην απογείωση της χυδαίας σιωνιστικής προπαγάνδας. Μιας προπαγάνδας που χαρακτηρίζει «τρομοκρατία» τη δίκαιη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού και «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και «καταστροφή των υποδομών της τρομοκρατίας» τις απίστευτες ισραηλινές θηριωδίες και τα απανωτά εγκλήματα πολέμου.

Ένα εφιαλτικό δίκτυο διασποράς κατασκευασμένων, κανιβαλικών «ειδήσεων» για τις «αγριότητες» της Χαμάς -που καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη, για όσους πασχίζουν να πληροφορηθούν πραγματικά- έχει στηθεί. Που ακόμη και το άνευ προηγουμέου μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας, με τους εκατοντάδες νεκρούς, επιχειρεί να το αποδώσει σε παλαιστινιακές ρουκέτες!!

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν αυτήν την εξοργιστική παραπληροφόρηση, αυτήν την κατάφωρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο πόλεμος της σιωνιστικής και δυτικής προπαγάνδας μαίνεται, με υστερικά χαρακτηριστικά. Σκοτάδι, εξωφρενικά ψέματα και προβοκάτσιες καλύπτουν τα όσα, πραγματικά, διαδραματίζονται. Στο όνομα της δημοκρατίας, του ελεύθερου κόσμου και του ανθρωπισμού…

Η Γάζα είναι πλέον ένα απέραντο κολαστήριο. Το πάνοπλο ισραηλινό κράτος -με αλλεπάλληλες, σφοδρές επιδρομές- τη σαρώνει. Ο θάνατος και η καταστροφή απλώνονται, και πάλι, με εφιαλτικό τρόπο. Η φρίκη δεν έχει τέλος. Νέος παροξυσμός επιθετικότητας και βαρβαρότητας. Νέα δραματική κλιμάκωση της κρίσης, νέος κύκλος αίματος και καταστροφής. Αυτή είναι η περίφημη «αυτοάμυνα», αυτοί είναι οι περίφημοι «νόμιμοι στόχοι» του επιδρομέα.

Η δίκαιη παλαιστινιακή αντίσταση

Η μοναδική αλήθεια είναι πως στην ισραηλινή στρατηγική σταδιακής γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού, η παλαιστινιακή αντίσταση απάντησε με ένα άρτια οργανωμένο σχέδιο σύνθετης επίθεσης, με απαράμιλλο ηρωισμό και αποφασιστικότητα, αιφνιδιάζοντας απολύτως τη δολοφονική μηχανή που ονομάζεται κράτος του Ισραήλ και καταφέροντας βαρύ πλήγμα στην «άτρωτη» εικόνα του. Και επανέφερε και τοποθέτησε το παλαιστινιακό ζήτημα στο κέντρο των εξελίξεων στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και στην καρδιά του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ανατρέποντας δεδομένα και ενισχύοντας τις πολύπλευρες διεργασίες και τη μεγάλη κινητικότητα που σημειώνονται σε όλο τον πλανήτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη μεταβατική εποχή που διανύουμε, σε ένα ήδη εκρηκτικό, ασταθές και γοργά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, οι συνέπειες και οι προεκτάσεις από την εξελισσόμενη ισραηλινή θηριωδία στην πολυβασανισμένη Παλαιστίνη είναι απρόβλεπτες. Ο κίνδυνος επέκτασης της ανάφλεξης και διεύρυνσης του πολεμικού μετώπου και των εμπλεκόμενων μερών είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.
Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που αποτέλεσε σημείο καμπής και σηματοδότησε μια νέα ιστορική φάση, λειτουργώντας σαν επιταχυντής μεγάλων γεωπολιτικών ανατροπών και αναδιατάξεων, η δίκαιη παλαιστινιακή επίθεση και αντίσταση είναι βέβαιο πως θα τροφοδοτήσει -με τη σειρά της- αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή και σε πλανητικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το μεγάλο ρίσκο -εξ ου και οι συνεχείς αναβολές- της αναγγελθείσας χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα, η «επιστροφή» των ΗΠΑ στην περιοχή με συγκέντρωση και πάλι ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων μετά τη στροφή τους στον Ινδο-Ειρηνικό και η ταυτόχρονη αδυναμία τους να στοιχίσουν πίσω τους τις αραβικές χώρες, η διαφορετική στόχευση και παρέμβαση των περιφερειακών δυνάμεων (Ιράν, Αιγύπτου, Τουρκίας), το ενδεχόμενο μεγαλύτερης εμπλοκής της Χεζμπολάχ, και πάνω απ’ όλα το ποτάμι οργής που κατακλύζει τον αραβικό κόσμο, αλλά και η διευρυνόμενη λαϊκή κατακραυγή σε όλο τον κόσμο, δημιουργούν μια εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση. Και εξαιρετικά δυσμενή για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ -μιας υπερδύναμης σε τροχιά παρακμής- και του Ισραήλ -μιας χώρας διχασμένης και σε μεγάλη εσωτερική κρίση.

Σημειωτέον πως όλα αυτά διαδραματίζονται όταν στο Πεκίνο ο Σι Τζινπίνγκ, ο ηγέτης της αλματωδώς αναπτυσσόμενης Κίνας, που προβάλλει με την αυτοπεποίθηση της επερχόμενης παγκόσμιας ηγεμονικής δύναμης, συγκεντρώνει αντιπροσώπους 140 -και πλέον- χωρών στο 3ο Φόρουμ της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη – Ένας Δρόμος», με τον «επικηρυγμένο» Πούτιν σε εξέχουσα θέση. Όταν, επίσης, η επιρροή της Κίνας και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι αυξανόμενη, με πρόσφατες επιτυχίες την αποκατάσταση σχέσεων των μέχρι πρόσφατα θανάσιμων αντιπάλων, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, και την προσχώρησή τους στους BRICS. Όταν, επίσης, και η επιρροή της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική και αυξανόμενη, με τον Πούτιν να δηλώνει πως τα ρωσικά αεροσκάφη είναι σε πλήρη ετοιμότητα κάνοντας περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ενώ τα αμερικανικά σχέδια για εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ – Σα­ου­δικής Αραβίας, καθώς και η ενεργειακή σύνδεση της Ινδίας με την Ευρώπη μέσω Μέσης Ανατολής, τουλάχιστον παγώνουν αν δεν ακυρώνονται. Και ενώ η ΕΕ διανύει μια παραλυτική φάση, με έντονα φαινόμενα κρίσης, εσωτερικού διχασμού και αποσύνθεσης.

Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ακροβολίζονται σε μια άγρια διαμάχη ενίσχυσης της παγκόσμιας επιρροής και δύναμής τους. Οι συνθήκες ρευστότητας, που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση νέων γεωπολιτικών ισορροπιών, ενισχύονται. Ένα νέο τοπίο στη Μέση Ανατολή και μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα αναδύονται. Από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μετά, ένας άλλος, μεγαλύτερος και πολυπληθέστερος, κόσμος, που αμφισβητεί έμπρακτα την κυριαρχία των ΗΠΑ και της Δύσης και είναι σε τροχιά διαφοροποίησης ή αντιπαράθεσης με αυτήν, ξεπροβάλλει.

Συμπαρατάσσονται ενεργητικά με το κράτος-δολοφόνο

Και η ελληνική κυβέρνηση; Το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα; Πώς τοποθετούνται απέναντι σε αυτές τις κρίσιμες, και για το λαό μας, εξελίξεις; Ακόμη και αυτή η πρώην υποκριτική γραμμή των «ίσων αποστάσεων» εγκαταλείφθηκε. Δεν εξισώνουν πια το θύτη με το θύμα. Συμπαρατάσσονται ενεργητικά με το κράτος-δολοφόνο. Η εκτίναξη της αμερικανοδουλείας τα τελευταία χρόνια και η συγκρότηση των περιβόητων τριμερών και πολυμερών αξόνων και σχημάτων καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ, από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν και τη ΝΔ τώρα, επιβάλλει ταύτιση με το «συμμαχικό» κράτος του Ισραήλ. Όσο για την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους έχει προ πολλού πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Ένα εμετικό παραλήρημα υποταγής σε ό,τι επιτάσσουν οι ΗΠΑ του «προβλέψιμου» και «δεδομένου», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, Κυρ. Μητσοτάκη, της κυβέρνησής του, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται. Μια ακραία συμμετοχή στην αντιπαλαιστινιακή υστερία, ένας εξοργιστικός εξωραϊσμός και σύμπλευση με τη σιωνιστική προπαγάνδα και θηριωδία. Η κατάπτυστη προβολή της ισραηλινής σημαίας στην πρόσοψη της ελληνικής Βουλής, η αποστολή και συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην αμερικανονατοϊκή στρατιωτική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ -που ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας- εμπλέκει την Ελλάδα σε πολεμικούς κινδύνους και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η έντονη καταδίκη της νέας φασιστικής επίθεσης του Ισραήλ και η απεριόριστη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που μάχεται με εκπληκτικό ηρωισμό -με έναν υποτυπώδη εξοπλισμό- απέναντι σε ένα σιδερόφρακτο-πανίσχυρο κράτος πρέπει να εκφραστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το