Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ανασύρει 210 πτώματα προσφύγων μέσα σε δέκα μέρες, τα οποία ξεβράστηκαν στην κεντρική ακτογραμμή της χώρας της Β. Αφρικής.

Τέτοιες ανακοινώσεις, που όλο και συχνότερα έρχονται στο προσκήνιο, αποτυπώνουν ένα μέρος μόνο των νεκρών και αγνοουμένων- θυμάτων της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που εκπορεύεται από τα επιτελεία των Βρυξελλών. Η εγκληματική αυτή πολιτική, που διαρκώς θωρακίζεται και αναβαθμίζεται με τις αποφάσεις των επίμαχων συνόδων και των λοιπών θεσμικών οργάνων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, μετατρέπει την ΕΕ σε σιδερόφραχτο φρούριο με στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόριας για τον εγκλωβισμό και την απέλαση των κατατρεγμένων, που σε μια διαστροφή της κοινής λογικής  αποκαλείται “εθελοντική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους”.

Στα πλαίσια αυτά, η ανθύπατος Ίλβα Γιόχανσον, που ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην ενίσχυση της FRONTEX και των λοιπών μηχανισμών “αποτροπής των λαθροεισβολέων” που γεννούν τις εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, επισκέφθηκε άρον άρον την Τυνησία και επέβαλε στην κυβέρνησή της  την εν λόγω κακόφημη συμφωνία για την “από κοινού προώθηση της εθελοντικής επιστροφής των κολασμένων” στις χώρες προέλευσής τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το