Η Αλγερία και η Τυνησία καταδίκασαν το απόγευμα της Τετάρτης την έκκληση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για έναν διεθνή συνασπισμό κατά της Παλαιστινιακής αντίστασης. Η κοινή τους δήλωση τόνισε επίσης τη νομιμότητα της αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.

Η δήλωση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη εκδόθηκε από τη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (κάτω Βουλή του Αλγερινού Κοινοβουλίου) και τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Λαού της Τυνησίας κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της, Ibrahim Bouderbala, στην Αλγερία.

«Καταδικάζουμε τις εκκλήσεις για σχηματισμό διεθνούς συνασπισμού για την εξάλειψη της παλαιστινιακής αντίστασης. Ο παλαιστινιακός αγώνας να αντισταθεί στην κατοχή είναι νόμιμος, όπως και το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», ανέφεραν. «Καταγγέλλουμε επίσης έντονα τις θέσεις χωρών και φορέων που υποστηρίζουν την ισραηλινή πολεμική κυβέρνηση και αποδοκιμάζουμε τα διπλά μέτρα και σταθμά που εφαρμόζονται κατά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά όσον αφορά τα δικαιώματα των αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Οι Αλγερινοί και οι Τυνήσιοι απέρριψαν επίσης την ασυλία του Ισραήλ από λογοδοσία, παρακολούθηση ή κυρώσεις. «Αυτό του δίνει το πράσινο φως να στοχοποιήσει αθώους και ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και να πραγματοποιήσει τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας».

Το σιωνιστικό κράτος κατοχής φέρει την «πλήρη ευθύνη» για αυτή την κλιμάκωση, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές. «Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά του παλαιστινιακού λαού και των πολιτικών του που στοχεύουν στον εκτοπισμό του από τη γη του, υπό το φως της διεθνούς περιφρόνησης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Τα δύο μέρη ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός και προσπάθειες για την επίτευξη μιας «δίκαιης και συνολικής» λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα.

  • Στη φωτογραφία ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση με τον ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην Ιερουσαλήμ στις 24 Οκτωβρίου

πηγή: middleeastmonitor.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το