Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ για τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ο οποίος, ενώ το 2ο Λύκειο Πύργου ήταν σε κατάληψη, απαίτησε να δοθούν τα ονόματα των «καταληψιών» ώστε να μπουν απουσίες και να γίνει αναφορά σε όποιον εκπαιδευτικό δεν κάνει Webex

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή τις ενέργειες του Διευθυντή Δ.Ε. Ηλείας

Είναι γνωστή η απόφαση της ΟΛΜΕ  και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από τη ζωντανή  αναμετάδοση των μαθημάτων.

Την απόφαση αυτή υλοποιούν στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικοί και με την αποφασιστικότητά τους κατάφεραν να ακυρώσουν στην πράξη τις πολιτικές της κ. Κεραμέως και της Κυβέρνηση της ΝΔ, σε αυτό το ζήτημα.

Φαίνεται, όμως, πως αυτό που δεν κατάφερε η Υπουργός Παιδείας, με φοβέρες και εκβιασμούς, δείχνει μια ιδιαίτερη προθυμία να φέρει εις πέρας ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Έτσι, εν μέσω πανδημίας, ενώ το 2ο Λύκειο Πύργου ήταν σε κατάληψη, με αιτήματα που σχετίζονταν με την πανδημία όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι μαθητές, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απαίτησε να δοθούν τα ονόματα των «καταληψιών» να μπουν απουσίες και να γίνει αναφορά σε όποιον εκπαιδευτικό δεν κάνει Webex.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτη την παραπάνω ενέργεια του Διευθυντή Δευτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, τον καλεί να την ανακαλέσει και δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το