ΕΡΓ.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ – Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την αναβολή  πληρωμής του δώρου Πάσχα  στους εργαζόμενούς της αποφάσισε η ΑΓΕΤ-LAFARGE για τις 15 Ιουνίου. Αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια της εταιρίας καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ σε ανακοίνωσή του όπου τονίζει ότι η εταιρία πάει πολύ καλά. Οι πωλήσεις τσιμέντου για το πρώτο τρίμηνο έσπασαν κάθε ρεκόρ των τελευταίων ετών. Αναφέρουν ότι το μπόνους των στελεχών της εταιρίας θα δοθεί στις 15 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από το δώρο του Πάσχα των εργαζομένων.
 Όμως, δεν είναι αψυχολόγητη ούτε αδικαιολόγητη η στάση αυτή της εταιρίας. Είναι μέσα στα σχέδια κυβέρνησης και  εργοδοτών να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έδωσε η κυβέρνηση το δικαίωμα αναστολής πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών,  φόρων κλπ αλλά δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων. Τα μέτρα αυτά λέει η κυβέρνηση, ότι είναι προσωρινά, αλλά αυτό που δείχνει η ιστορία είναι ότι προετοιμάζουν το έδαφος για νέες περικοπές σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από τότε που το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ πέρασε στην ιδιοκτησία της γαλλικής LAFARGE ακολουθήθηκε πολιτική μείωσης εισοδημάτων των εργαζομένων, μείωση προσωπικού, ανατροπή εργασιακών σχέσεων. Τα τελευταία χρόνια καίει σκουπίδια για να παράξει φθηνή ενέργεια ρίχνοντας τόνους από καρκινογόνες ουσίες στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας με τις ενέργειές της αυτές την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και της κοινωνίας του Βόλου.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της εργοδοσίας της ΑΓΕΤ 

Απαιτούμε:

Να πληρωθεί το δώρο ΤΩΡΑ σε όλους τους εργαζόμενους!

Να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος έξω απ’ τη δουλειά!

Μόνο με τους αγώνες τους ενωμένοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία της πόλης μπορούμε να ανατρέψουμε την αποικιοκρατική συμπεριφορά της πολυεθνικής LAFARGE.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΣ Βόλου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το