Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καταδικάζει την υπονομευτική δράση των συνδ. δυνάμεων της Υποταγής στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και όλων των ΕΚ της Κρήτης, τα οποία-βάζοντας πλάτη στην πολιτική της κρατικής καταστολής, της απομαζικοποίησης και της ισοπέδωσης των εργατικών κατακτήσεων, λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποφάσισαν την κήρυξη της απεργίας ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο στις 25 Σεπτέμβρη (!), την επομένη δηλ της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ (24 Σεπτέμβρη).
Είναι προφανές ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις της εργατικής αριστοκρατίας δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα, μπαίνοντας απροκάλυπτα στην υπηρεσία της εργοδοσίας, της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, με διασπαστικές τακτικές και ανοιχτή υπονόμευση των βασικών αρχών της συνδικαλιστικής και συλλογικής πάλης.
Από την άλλη, το ταξικό ΠΑΜΕ-εκμεταλλευόμενο αυτό το διασπαστικό κλίμα και το διαλυτισμό που τηρούν οι συνδ. δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού-κάλεσε(!) την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (!), τονίζοντας μάλιστα ότι λόγο στη συγκέντρωση του θα έχουν μόνο οι πρόεδροι (!) των σωματείων, δηλ οι πρόεδροι τους οποίους καταγγέλλει ως υποταγμένους… Πρώτος στόχος, επομένως, του ΠΑΜΕ είναι η φίμωση των συλλογικοτήτων από τα αριστερά του, δηλ του πραγματικού αριστερού και ταξικού συνδικαλισμού και όχι η καταγγελία και αποκάλυψη του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Γιατί οι δυνάμεις αυτού του συνδικαλισμού, όταν βρίσκονται στις συγκεντρώσεις του, καθαγιάζονται (!). Αυτήν την πολιτική της συγκάλυψης των πραγματικών αντιθέσεων στο μαζικό κίνημα, της στήριξης και του εξαγνισμού των δυνάμεων που βάζουν πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα, το ΠΑΜΕ τη βαφτίζει αριστερή και ταξική..
Απέναντι σε αυτήν την τακτική που όχι μόνο ακυρώνει θεμελιώδη συνδ. δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά επιπλέον προσβάλλει και τις βασικές αρχές της δημοκρατικής συλλογικής πάλης, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών κατέθεσε τη δική της θέση στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ για αυτόνομη συγκέντρωση του σωματείου μας, σε συνεργασία με τα άλλα εκπαιδευτικά και δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία. Υπερασπίστηκε το ήδη κεκτημένο δικαίωμα της τοποθέτησης όλων των παρατάξεων και των συλλογικοτήτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις, απαίτησε τη σύγκληση Δ.Σ της ΕΛΜΕ και πρότεινε, μαζί με άλλες συλλογικότητες, τη συνάντηση όλων των δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων τη Δευτέρα (23/09) και ώρα 6μμ στο Ε.Κ.Η, με στόχο την αυτόνομη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, όπου έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι συλλογικότητες. Εξάλλου, με ανακοίνωση και με ενημερώσεις της στους συλλόγους, η παράταξή μας καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σε ανυποχώρητη αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα της δεξιάς ΝΔ και των πολύχρωμων συμπορευτών της, εγχώριων δυναστών και ξένων ιμπεριαλιστών (ΕΕ-Η.ΠΑ), ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το