ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο σήμερα το απόγευμα(Σάββατο 18/09) και στην Πλατεία των Λιονταριών μια μαζική αντιφασιστική και ειρηνική συγκέντρωση μνήμης και τιμής του αγωνιστή Παύλου Φύσσα – που αυτήν ακριβώς την ημέρα πριν οχτώ χρόνια έπεσε θύμα των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χ. Αυγής.

Τη συγκέντρωση συνδιοργάνωσαν πολλές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι και είχε ως βασικό της γνώρισμα τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητικής, μαθητικής και εργαζόμενης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση τιμής του αντιφασίστα αγωνιστή Φύσσα, αλλά και όλων των θυμάτων της φασιστικής βίας, συγκροτώντας δικό του μπλοκ και καταδικάζοντας, με το πανό, τις προκηρύξεις και τα συνθήματά του σε όλη τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε όχι μόνο τη δολοφονική, ρατσιστική, ξενοφοβική δράση της φασιστικής συμμορίας της Χ. Αυγής, αλλά και την αντιδραστική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτική που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και εγκληματική δράση όλων των φασιστικών μορφωμάτων. Καταδίκασε την πολιτική του εκφασισμού του κράτους, της ποινικοποίησης της συλλογικής πάλης, της λαϊκής εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας. Δυστυχώς, στη συγκέντρωση δεν υπήρχε μικροφωνική για τοποθετήσεις, με δεδομένο ότι …τον πρώτο λόγο στη διοργάνωση είχε ο αντιεξουσιαστικός χώρος.

Ωστόσο, το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ διατράνωσε τις θέσεις του και την αδιάλειπτη πάλη του ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό με τις προκηρύξεις που διένειμε και τα μαχητικά συνθήματά του σε όλη τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το