Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτώβρη, μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο δίκαιο, πολύχρονο και αιματοβαμμένο αγώνα των Παλαιστινίων για λευτεριά, γη, πατρίδα, ανεξαρτησία.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση πήρε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία δημοσιοποίησε από τη Δευτέρα ψήφισμα αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και καλούσε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη και ώρα 6:30μμ στα Λιοντάρια.

Ειδικότερα, από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα(9/10), το οποίο, στο βασικό του πυρήνα, έγινε αποδεκτό και μέσω αυτού όχι μόνο δηλώνεται η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, αλλά επιπλέον καταδικάζεται η εγκληματική πολιτική του φασιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, καθώς και η εναρμόνιση της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων με την εγκληματική πολιτική του και με τις επιταγές των Ιμπεριαλιστών, Αμερικάνων και Ευρωπαίων.

Αξίζει να τονιστεί ότι από το σύνολο των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου μόνο η ΕΛΜΕ ενεργοποιήθηκε και έβγαλε απόφαση στήριξης του Παλαιστινιακού αγώνα, καλώντας σε συγκέντρωση, ενώ η πρότασή της σε πολλά σωματεία για συνδιοργάνωση της συγκέντρωσης… έπεσε στο κενό.

Ωστόσο, το αγωνιστικό …προσκλητήριο της ΕΛΜΕ εισακούστηκε από πολλούς εκπαιδευτικούς, γενικά εργαζόμενους, νέους, αλλά και συλλογικότητες που συμμετείχαν σε ξεχωριστά μπλοκ στη σημερινή συγκέντρωση. Ιδιαίτερη απήχηση βέβαια είχε η πρόσκληση στους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι, συνυπογράφοντας ένα ενιαίο πανό, συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση, δίδοντας παλμό και ζωντάνια στο συλλαλητήριο, με το λόγο και τα συνθήματά τους.

Στο χώρο του συλλαλητηρίου ακούστηκαν οι θέσεις της ΕΛΜΕ, ενώ η πρόεδρος έκανε και δήλωση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, συνδέοντας το δίκαιο αίτημα για τη λευτεριά της Παλαιστίνης με το χρέος των εκπαιδευτικών να σέβονται τους ιστορικούς αντικατοχικούς και αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού μας και να διδάσκουν τις αξίες της συλλογικής, πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης στη νέα γενιά.

Στη συγκέντρωση επίσης συμμετείχαν και οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ που -με δικό τους πανό και τις προκηρύξεις-διατράνωναν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, ενώ καταδίκαζαν το σιωνιστικό, φασιστικό Ισραηλινό καθεστώς, καθώς και την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) με τις επιταγές του ιμπεριαλιστικού δόγματος του Τρόμου.

Αξίζει να τονιστεί η παρουσία του μπλοκ των Παλαιστίνιων νέων, που με το πανό και τα συνθήματά τους έγιναν λειτουργικοί αγωγοί αγωνιστικού παλμού και συγκίνησης στη συγκέντρωση.

Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Ελευθερίας, όπου το μπλοκ των Παλαιστινίων κρατούσε έντονη τη συγκίνηση, αλλά και το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης, προτάσσοντας το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το