Ανταπόκριση από Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 8 ΜΑΡΤΗ

Σήμερα, ημέρα Πανεκπαιδευτικής Κινητοποίησης και, κυρίως, φοιτητικής, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μια παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ, με δεδομένη την απουσία των φοιτητικών συλλόγων της πόλης, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν το συλλαλητήριο της Αθήνας και για το λόγο αυτό δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων.

Η απουσία της φωνής των φοιτητών, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατική λογική των ηγεσιών των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων,συνέβαλε καθοριστικά στην υποτονικότητα της σημερινής συγκέντρωσης έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ).

Τονίζουμε ότι από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ καταθέσαμε πρόταση, την οποία αναπτύξαμε και στη ΓΣ (6/3) να γίνει η συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, για να δημοσιοποιηθεί η αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου, στην Ποινικοποίηση των αγώνων μας, στην πολιτική της φτώχειας, αμορφωσιάς, καταστολής και υποτέλειας.

Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν πέρασε, αφού την καταψήφισαν από κοινού ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ. Μάλιστα, περισσότερο από όλους αντίρρηση είχε η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ που επέμενε στην παράσταση στην ΠΔΕ, σε συνεννόηση με την ΟΓΕ και με κεντρικό αίτημα την κατάθεση ενός αιτήματος για αναγνώριση άδειας εγκύου δασκάλας του χώρου τους. Εμείς αυτό το αίτημα το υποστηρίξαμε παντού (στο ΔΣ, στη συνέντευξη στο ράδιο 9,84, στη ΓΣ ) και δηλώσαμε ότι για την κατάθεση αυτού του αιτήματος μπορούμε να πάμε στην ΠΔΕ άλλη ημέρα.

Όμως η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ επέμενε στην άρνηση της κεντρικής συγκέντρωσης και μια τέτοια πρόταση… βόλεψε πολύ καλά τις γραφειοκρατικές παρατάξεις που δεν ενδιαφέρονται για μαζικές συγκεντρώσεις (ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), με αποτέλεσμα να μη γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης του Ηρακλείου, μια τόσο σημαντική ημέρα που συμπύκνωνε πολλά αιτήματα: ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της παιδείας, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταπίεση της γυναίκας, τη φτώχεια κλπ.

Τελικά, πραγματοποιήθηκε στις 12μ μια παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς μαζικότητα και παλμό, στην ΠΔΕ και έγινε συνάντηση με τον αναπληρωτή (!)… του περιφερειακού διευθυντή, ο οποίος πάντα στις κινητοποιήσεις δηλώνει απών.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ διεκδικήσαμε την ικανοποίηση του αιτήματος της άμεσης κάλυψης της τρίμηνης αναρρωτικής άδειας αναπληρώτριας συναδέλφου, που είχε εργατικό ατύχημα σε ειδικό σχολείο και θεραπεύτηκε σε νοσοκομείο. Διεκδικήσαμε επίσης την ικανοποίηση του αιτήματος της εγκύου συναδέλφου της Α/θμιας, ζητήσαμε την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, την κατάργηση της Αξιολόγησης και την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων νεοδιορίστων, χωρίς καμία Αξιολόγηση, την κάλυψη όλων των και κενών με μαζικούς διορισμούς και την κατάργηση κάθε μέτρου ποινικοποίησης των αγώνων μας, ενώ καταδικάσαμε την Ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Δηλώσαμε ότι θα είμαστε στους δρόμους μέχρι τη δικαίωση των αγώνων μας και αποχωρήσαμε, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους συναδέλφους για το πλαίσιο των αιτημάτων που καταθέσαμε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το