Φονική ενέδρα και ξυλοδαρμό με λοστό καταγγέλλει ότι δέχθηκε ένας 50χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου ο οποίος συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών που βρίσκονται σε εξέλιξη από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης όταν ο οδηγός που είναι και μέλος του Σωματείου «Ερμής» δέχτηκε φονική επίθεση έξω από γνωστό πολυκατάστημα στην περιοχή της Αλικαρνασσού από απεργοσπάστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης είχε στήσει ενέδρα στον 50χρονο ρίχνοντας τον από το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε χτυπώντας τον στο κεφάλι. Το θύμα αντέδρασε παίρνοντας το φονικό όπλο ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε και καταζητείται. 

Στην συνέχεια το θύμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο προέδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Σταύρος Σεραφειμίδης μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υποβάλλοντας μηνύσεις.

Το περιστατικό καταδίκασαν με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών “Γαλάτεια Μπορμπουδάκη”, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων:

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο συνάδελφος, απεργός  οδηγός τουριστικών λεωφορείων, από απεργοσπάστη «συνάδελφό» του. Ο συνάδελφος  δέχθηκε χτυπήματα με  λοστό στο κεφάλι και υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού και φέρει ελαφρότερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν για 72η ημέρα απεργία με αποφασιστικότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Ευθύνη έχουν οι εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου που θέλουν τους οδηγούς χωρίς ΣΣΕ, σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ που πιστή στις εντολές του κεφαλαίου νομοθετεί αντεργατικά μέτρα και κάνει πλάτες στην εργοδοσία. 

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και τους απεργούς οδηγούς για το σκληρό ταξικό απεργιακό αγώνα που δίνουνε. Δηλώνουμε πως τέτοια περιστατικά δεν φοβίζουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ίσα – ίσα μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους για να παλέψουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

«Φονική επίθεση με λοστό δέχτηκε σήμερα το πρωί απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από συνάδελφο του απεργοσπάστη.

Ο συνάδελφος τραυματίας, ενώ κινούταν με το ποδήλατο του  προς τον χώρο συγκέντρωσης των συναδέλφων απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπου εδώ και 71 ημέρες  συνεχούς  απεργίας  όπου δίνουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ξαφνικά όχημα  του ανέκοψε την πορεία του προς το σημείο συνάντησης και ο οδηγός του οχήματος άρχισε άνευ λόγου να βρίζει, αλλά εν συνεχεία κατέβηκε από το όχημα του και με έναν λοστό άρχισε να τον  χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα .

Πάνω στον πανικό του, ο απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατάφερε να του αποσπάσει  τον λοστό ώστε να σταματήσει να τον χτυπάει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται  και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ συναδ. Στ. Βοργίας μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων Κρήτης ‘’Ο ΕΡΜΗΣ΄’’ και τον τραυματία, βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ώστε να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του οδηγού.

Επιπλέον κάνουμε γνωστό ότι  τέτοια φαινόμενα δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε αλληλέγγυοι και προχωράμε μπροστά. Ευχόμαστε στον συνάδελφο  γρήγορη  ανάρρωση».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το