ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΠΟΜΠΕΟ

Πραγματοποιήθηκε  στο Ηράκλειο  σήμερα το απόγευμα (28/09)  στην Πλατεία Λιονταριών Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του ανώτατου εκπροσώπου του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του ΥΠΕΞ Πομπέο, ο οποίος θα βρεθεί μάλιστα στην Κρήτη ως ομοτράπεζος και φιλοξενούμενος στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά, όπου λειτουργεί η Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκη βάση της Σούδας ως ορμητήριο  ΝΑΤΟϊκης επίθεσης στους γειτονικούς λαούς και σύμβολο υποτέλειας και ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας στον τόπο μας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμπορεύτηκε με άλλες αριστερές οργανώσεις (κοινός χώρος συγκέντρωσης, κοινό μικρόφωνο κλπ), συμμετείχε όμως με το δικό του ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο και το δικό του πανό. Στη συγκέντρωση, με την τοποθέτησή του, καταδίκασε  την άφιξη  του εκπροσώπου της ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ και ανέπτυξε τις  τις θέσεις του για την επιθετικότητα της τούρκικης ολιγαρχίας, τον ενδοτισμό της ελληνικής, τους γεωστρατηγικούς, πολιτικούς και οικονομικούς στόχους , αλλά και τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα) στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της  Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, με προκήρυξη, ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και   κλήθηκαν σε μαζική συμμετοχή στο  εν λόγω αντιϊμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Συγχρόνως, κατατέθηκε κείμενο απόφασης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καθώς και  πρόταση  συμμετοχής  στο συλλαλητήριο στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην άφιξη του εκπροσώπου της τρομοκρατικής πλανητικής δύναμης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το  κείμενο   ψηφίστηκε  πλειοψηφικά  και πρόβαλε, ανάμεσα στα άλλα,   ως βασικά αιτήματα: ΕΞΩ ΑΠΟ  ΤΟ ΝΑΤΟ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ  ΟΛΕΣ ΟΙ Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Η συγκέντρωση καταδίκης της επίσκεψης Πομπέο  ανέδειξε την ανάγκη ανάπτυξης ενός μαζικού, ενωτικού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος,   είχε όμως περιορισμένη μαζικότητα, γεγονός που θέτει στις ταξικές, συνεπείς αριστερές δυνάμεις πιο επιτακτικά το καθήκον της ενεργοποίησης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στους εγχώριους και ξένους δυνάστες τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το