Η Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου δήλωσε σήμερα 2 Οκτώβρη αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση (3ωρη στάση ΑΔΕΔΥ). Παίρνοντας το νήμα από την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτέμβρη, οι συναγωνιστές της Αγωνιστικής Παρέμβασης όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν τη βάση των συναδέλφων με ενημερώσεις στα σχολεία, όπου και ξεδιπλώθηκαν οι θέσεις της, τόσο για την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που συνεχίζει στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τα ποικίλα αναχώματα που δημιουργούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (Εκπαιδευτική Προοπτική-Προοδευτική Ενότητα(ΠΑΣΚ)-Εκπαιδευτικοί Μπροστά). 

Παράλληλα έγινε κάλεσμα στους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση αλλά και να ανοίξει ο δρόμος της απάντησης στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση έδωσε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Έχοντας το δικό της πανό, μοίρασε πλατιά την απεργιακή της προκήρυξη, αλλά και με συνθήματα καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Υπερασπίστηκε τα ταξικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία καθώς και τη δύναμη των εργαζομένων στον συλλογικό και παρατεταμένο αγώνα, ο οποίος αποτελεί αναγκαίο όρο για την αναχαίτηση, αλλά και τη διεύρυνση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Από το βήμα της συγκέντρωσης έγινε τοποθέτηση της εκπροσώπου της Αγωνιστικής Παρέμβασης στο ΔΣ του σωματείου των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ), όπου μεταξύ των άλλων καταγγέλθηκε η στάση των εργοδοτικών-κυβερνητικών (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αλλά και ρεφορμιστικών παρατάξεων (ΠΑΜΕ), οι οποίες στην πραγματικότητα λειτουργούν ως τροχοπέδη για την συσπείρωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη των αναγκαίων παλλαϊκών αγώνων ενάντια στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 9 μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μόνο η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το