ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ –ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, …χτυπούσε δυνατά και μαχητικά η καρδιά της εκπαίδευσης στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί του νομού μας, αλλά και από το νομό Λασιθίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ. Στόχος ήταν η καταδίκη του μαύρου και αντιδραστικού μέτρου της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που επιβάλλεται στα πρώτα θύματα – πειραματόζωα, δηλ τους νεοδιόριστους συναδέλφους της περιόδου 2020-2021, τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μονιμοποιεί, αν και έχουν περάσει τη δόκιμη περίοδο των δυο χρόνων.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου -με το νέo αγωνιστικό πλαίσιο συγκρότησης του προεδρείου της- έδωσε νέα ώθηση στην κίνηση της βάσης του κλάδου, τόσο με τις ενημερωτικές συναντήσεις των σχολείων που προηγήθηκαν, που ήταν πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών, όσο και με την άμεση ενεργοποίησή της για την αποτροπή δρομολογημένης αξιολόγησης σε δυο σχολεία της πόλης, αλλά και με την καθημερινή μαχητική δράση, κυρίως, του προεδρείου της.

Στην κατεύθυνση της εμψύχωσης των νεοδιορίστων, κάλεσε όλους τους νεοδιόριστους σε συνάντηση στο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ την παραμονή της απεργίας, όπου η προσέλευση ήταν μαζική. Έγινε πολύ διεξοδική συζήτηση, διευκρινίστηκαν οι αποφάσεις των ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ, τα βήματα αντίστασης στην ..επέλαση του επιθεωρητή-ελεγκτή και διαμορφώθηκε συλλογική κλίμα ενωτικής πάλης.

Η συνάντηση πολλαπλασίασε τα θετικά της αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν στη μαζική και αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση, ενώ παράλληλα, οι πολλαπλές συνεντεύξεις (ραδιορφωνικές και τηλεοπτικές) της προέδρου, οι αντιπαραθέσεις της με τη διοίκηση της εκπαίδευσης σε τηλεοπτικά «τραπέζια» και συνδικαλιστικές συναντήσεις τόσο με τους «επιθεωρητές», όσο και με τους διευθυντές της εκπαίδευσης, δίνουν άλλο παλμό και αγωνιστικό τόνο στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Γιατί η δημοκρατική βάση ξαναβρίσκι τη… φωνή της σε όλες τις συνδικαλιστικές δράσεις, αποφάσεις και θέσεις του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Παρέμβασης, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος τω τοποθετήσεων στην απεργιακή συγκέντρωση, η πορεία βρέθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα από την πλατεία, στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου ένωσε τη φωνή της με τους αρχαιολόγους και λοιπούς εργαζόμενους ενάντια στο ξεπούλημα των μουσείων, που είναι η ψυχή και η ιστορία του λαού μας.

Παιδεία-Υγεία-Πολιτισμός χέρι–χέρι στον κοινό αγώνα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική πολιτική της αποψίλωσης του λαού από τα βασικά δικαιώματά του.

Η μαζική και ειρηνική πορεία έφτασε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από όπου απουσίαζε ο ..επικεφαλής διευθυντής και πολιτικός εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ. Σε τηλ επικοινωνία με την πρόεδρο, επικαλέστηκε άδεια …που λήγει ακριβώς την επομένη της απεργίας(!)

Η μαζική συγκέντρωση προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου για λίγη ώρα. Στο τέλος, και μετά από επιθυμία των παρευρισκόμενων νεοδιορίστων, ένα μικρό τμήμα της πορείας βρέθηκε τη ΔΙΔΕ Ηρακλείου, όπου η πρόεδρος τη ΕΛΜΕ έθεσε το αίτημα της ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των νεοδιορίστων με μια απλή διαπιστωτική πράξη του διευθυντή, εξηγώντας του ότι αυτή δεν ανακαλείται και επομένως μπορεί να την κάνει. Πήρε αρνητική απάντηση, ενώ θετικά απάντησε στο αίτημά της για την εφαρμογή της εισαγωγικής επιμόρφωσης εντός του εργασιακού ωραρίου και με απαλλαγή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Η πορεία έληξε με αίσθημα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας, ενώ η ΕΛΜΕ με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών έχει πάρει αποφάσεις για συνάντηση τη Δευτέρα (20/2) με μαθητές και γονείς και οργάνωση συλλαλητηρίου. Επίσης, είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΛΜΕ για ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με τα εκπαιδευτικά σωματεία σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και πανελλαδικά.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το