Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του αγώνα ενάντια στο νέο σύστημα «διορισμών» αποτέλεσε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Ακόμη μεγαλύτερη -σε σχέση με την προηγούμενη- σε μαζικότητα και αγωνιστικό παλμό, η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων αποτέλεσε ένα ξεχωριστό αγωνιστικό γεγονός σε σχέση με ότι άλλο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στην συγκέντρωση της Δευτέρας, δεν πήραν μέρος τα σωματεία του Λασιθίου αφού πραγματοποίησαν ξεχωριστή συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο.

Η συγκέντρωση που είχε οριστεί στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, με την προσέλευση του κόσμου, έδειξε από την αρχή ότι θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα για την συνέχιση αυτού του αγώνα. Μετά τις πολλές ομιλίες, των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, εκπροσώπων των γονέων, των φορέων και των συλλογικοτήτων που παραβρέθηκαν, ξεκίνησε η ξεχωριστή σε αγωνιστική διάθεση και παλμό, πορεία, στο κέντρο της πόλης. Με την επιστροφή στην πλατεία Ελευθερίας, οι διαδηλωτές κατέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης όπου και επέδωσαν τα αιτήματα της πορείας. Τέλος τονίστηκε η ανάγκη μαζικής παρουσίας στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη όπου και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης και του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ηρακλείου, πραγματοποιώντας τις προηγούμενες μέρες παρεμβάσεις και ενημερώσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας αλλά και της  Πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση, με το πλατύ μοίρασμα προκηρύξεων, πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις, συνέβαλαν με κάθε τρόπο στον αγωνιστικό προσανατολισμό και τον παλμό της κινητοποίησης.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το