Αστυνομικοί στην πόλη Ρίτσμοντ, στην πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, συνέλαβαν έξι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν κοντά σε ένα άγαλμα εις μνήμην του στρατηγού της Συνομοσπονδίας Ρόμπερτ Λι, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας το Σάββατο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πλήθος άρχισε να πετά αντικείμενα κατά του αγάλματος και των αστυνομικών και συνελήφθησαν πέντε ενήλικοι και ένας ανήλικος. Οι διαδηλωτές επιδιώκουν την αποκαθήλωση του αγάλματος του Ρόμπερτ Λι. 

Οι κατηγορίες εναντίον των κρατουμένων περιλαμβάνουν παράνομη συνάθροιση, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και επίθεση σε όργανο της τάξης σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις 4 Ιουνίου, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νορθάμ ανακοίνωσε την απόφαση της πολιτείας για την απομάκρυνση του μνημείου για τον στρατηγό Λι, επικεφαλής των δυνάμεων της Συνομοσπονδίας στον αμερικανικό εμφύλιο. Ένας δικαστής του κρατικού δικαστηρίου στο Ρίτσμοντ εξέδωσε αργότερα προσωρινή διαταγή αναστέλλοντας την απομάκρυνση του αγάλματος και η διαταγή αυτή παρατάθηκε επ ‘αόριστον στις 18 Ιουνίου.

πηγή: topontiki

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το