Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πρό­σφατα ότι προχωρά στη χρημα­τοδότηση προγράμματος διενέρ­γειας rapid test σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στην πραγματικότητα μεγάλος αριθ­μός από τους εργαζόμενους αφήνεται εκτός αυτού του μέτρου. Πώς; Χρημα­τοδοτώντας επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων, για να μην έχουν πολλές δαπάνες διενεργώντας οι ίδιες τα τεστ κι επιπλέον να μη διακινδυνεύουν τα κέρδη τους, με πιθανά 10ήμερα ή 15ήμερα κλεισίματα ή επιπλέον δαπάνες για απολυμάνσεις λόγω διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας. Είναι δυνατόν οι καναλάρχες για παράδειγμα να πληρώνουν ένα κάρο λεφτά για rapid tests των εργαζομένων τους, για να λειτουργούν απρόσκοπτα οι εκπομπές τους λιβανίζοντας την πολιτική της ΝΔ; Ε, όχι βέβαια, σκάνδαλο(!), πρέπει να χρηματοδοτηθούν.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τις πάει για κλείσιμο, άρα ποια μέριμνα και πρόληψη για τον covid; Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν σε μικρές επιχειρήσεις μένουν, δεν θα έχουν δωρεάν rapid tests.
Για το δημόσιο τι να πει κανείς, μάλλον δεν διαθέτει εργαζόμενους ή όλοι «τηλε-εργάζονται». Τηλε-εργά­ζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας ή κλαδέματος και αποκομιδής δέντρων, πάσης φύσεως εργάτες, οδηγοί, τεχνικοί και όσοι είναι καθημερινά παρόντες στους χώρους εργασίας;

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το