Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ηγουμενίτσας)

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί

μπροστά στη χρεοκοπία της πολιτικής της ΝΔ στο μέτωπο της πανδημίας

Πρόκληση! Εν μέσω πανδημίας και «λοκντάουν», με τα νοσοκομεία να γεμίζουν, την φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται, τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, το «επιτελικό κράτος» να καταρρέει, ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, δηλώνουν «επιτυχίες» στο «έργο» τους. Βλέπουν, μάλιστα, και το «φως στην άκρη του τούνελ». Πρόκειται για την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας, που στηρίζεται κυνικά από τα ελεγχόμενα, εξαγορασμένα ΜΜΕ, που μονοπωλούν την «ενημέρωση» και εξωραΐζουν προκλητικά την κυβερνητική πολιτική.

Το τρίτο «λοκντάουν» δεν είναι αναγκαία πρόληψη, όπως διατυμπανίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Το τρίτο λοκντάουν είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής μιας κυβέρνησης που αδιαφορεί για την υγεία και τη ζωή του λαού, δεν εξασφάλισε στοιχειωδώς ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες, δεν προχώρησε σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων για να θεραπεύσουν τους ασθενείς δουλεύουν όλους τους μήνες της πανδημίας σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες, με φοβερή εντατικοποίηση και πίεση στην εργασία τους, που τους έχει οδηγήσει σε σωματική και ψυχική εξουθένωση, την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας της υγείας ενισχύεται. Είναι απόδειξη της χρεοκοπίας της πολιτικής της ΝΔ και στο μέτωπο της πανδημίας.

 Μιας πολιτικής πλήρως εναρμονισμένης, υπαγορευμένης από τους ισχυρούς της Ε.Ε. και το ίδιο εγκληματικής, που τα αποτελέσματα είναι παρόμοια και τραγικά για όλους τους λαούς. Τα διαλυμένα  Εθνικά Συστήματα Υγείας έρχονται να συγκαλύψουν με την επιβολή του εκφοβισμού, των απαγορεύσεων και της καταστολής, την αποσιώπηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της επιστημονικής αλήθειας. Και με τη μετακύλιση κάθε ευθύνης, την ενοχοποίηση της νεολαίας και του λαού να αποτελεί την κύρια μέθοδο συγκάλυψης των αποκλειστικά δικών τους ευθυνών.

Οδυνηρές επιπτώσεις και εξελίξεις για το λαό

Στην εξουθενωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα, με την επέλαση της πανδημίας, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο οδυνηρών επιπτώσεων και εξελίξεων για το λαό. Τα δικά τους στοιχεία και οι εκθέσεις που δημοσιεύονται, επιβεβαιώνουν και υπερβαίνουν τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις για την «επόμενη μέρα» είναι καθησυχαστικές, αλλά αυτό που προετοιμάζουν και ήδη υλοποιούν, με άλλοθι την πανδημία, είναι μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Η νέα εκτίναξη του χρέους στην ήδη υπερχρεωμένη Ελλάδα και η όποια εκταμίευση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋποθέτουν ενίσχυση της ήδη υφιστάμενης ασφυκτικής εποπτείας και απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας πολιτικής σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Και τα μεγάλα λόγια για «οικονομική ανάπτυξη», για «νέο παραγωγικό μοντέλο» κ.ο.κ., είναι η αναγκαία παραπλανητική προπαγάνδα για να συγκαλύψουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους και τη συνέχιση της μνημονιακής υποδούλωσης.

Να μην το επιτρέψουμε!

Η αντιδραστική Δεξιά, η παράταξη που συνδέεται και ταυτίζεται με τις πιο μαύρες ιστορικές περιόδους στη χώρα μας, εμφανίζεται αμείλικτη. Κάθε κυβερνητική επίθεση (στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, στις συνδικαλιστικές και εργατικές κατακτήσεις, στη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια, στο πανεπιστημιακό άσυλο, κ.ο.κ.) προσλαμβάνει έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά και διαμορφώνει ένα περιβάλλον εκφασισμού της δημόσιας ζωής. Κάθε μορφή συλλογικής οργάνωσης και αγώνα λοιδορείται. Αντίθετα το «ιδιωτικό», ο «ατομικισμός» αποθεώνονται. Παράλληλα, ο πολιτικός αυταρχισμός και η εκτεταμένη καταστολή αποτελούν αναντικατάστατα όπλα τους.

Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε τις ευνοϊκές αυτές συνθήκες που επιτρέπουν, σήμερα, στη ΝΔ να επιχειρεί κάτι τέτοιο με μια άθλια διακυβέρνηση στην υπηρεσία των ξένων και ντόπιων πατρώνων, που διέψευσε τις ελπίδες και συκοφάντησε κάθε ιδέα της Αριστεράς.

Μετά από μια σκληρή δεκαετία μνημονιακής επέλασης, στο ζοφερό παρόν και το ζοφερότερο μέλλον που προετοιμάζουν, διαβλέποντας πως λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν και θα απειλήσουν τα συμφέροντα και την κυριαρχία τους, στοχεύουν ευθέως τον εχθρό λαό. Για να υπονομεύσουν, να ακυρώσουν κάθε μαζική διεκδίκηση, κάθε αγώνα αποτροπής της αντιδραστικής, αντιλαϊκής επίθεσης και περιφρούρησης των λαϊκών δικαιωμάτων, κατακτήσεων και ελευθεριών. Να μην το επιτρέψουμε!

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλο το λαό
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών – εκπαιδευτικών
  • Μονάδες  ΜΕΘ  και  όχι  μονάδες ΜΑΤ – 15μελή τμήματα μαθητών
  • Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ηγουμενίτσας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το