Το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓ.Α.Σ. κάλεσαν το προηγούμενο διάστημα με πανό και αφισοκόλληση τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσε το Ε.Κ. Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.
Η συμμετοχή στην απεργία δεν αντιστοιχίζεται με τις απαιτήσεις των καιρών. Όμως κυμάνθηκε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από άλλες φορές δείχνοντας την αγανάκτηση των εργαζομένων, κάτι το οποίο φάνηκε πολύ καθαρά από τη μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η παρουσία σωματείων όπως των νοσοκομειακών, των δημοτικών υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών και άλλων με μπλοκ δίνει ελπίδες για ένα χειμώνα κινητοποιήσεων με τη προϋπόθεση ότι τα σωματεία θα ξεπεράσουν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θέλει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού σε ακίνδυνα για την κυβερνητική πολιτική μονοπάτια.
Τα εργατικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχαν μαζικότητα όπως και το μπλοκ της ΕΡΓΑΣ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαδήλωσης φωνάχτηκαν συνθήματα για τις διεκδικήσεις της εργαζομένων και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του κινήματος και μοιράστηκε η προκήρυξη της παράταξης.
Με τη δύναμη των μαζικών αγώνων να ανακόψουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική λαίλαπα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το