Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Πολύ σύννεφο βρε παιδί μου με το κλείσιμο του παλιού χρόνου που «πάει τώρα» και κατά πως λεν τα μερομήνια και του «νέου, που ήρθε τώρα με τα δώρα». Πολιτικοί, ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι, τηλεπερσόνες και πας, εις, τις (που έλεγε και ο Χατζηχρήστος), που θεωρεί τον εαυτό του σημαίνον πρόσωπο και όχι κύμβαλον αλαλάζον, ζητούσε μετ’ επιτάσεως ένα σύννεφο για να πέσει. Και έπεφταν με ρυθμό χοντρού χαλαζιού. Ο λόγος; Μα το ονομαζόμενο Κατάρ Γκέϊτ, επί το ελληνικότερον, σκάνδαλο και η ημετέρα ευρωβουλευτής Καϊλή. Τέσσερις λέξεις: «έπεσα από τα σύννεφα» και βζίιιννν, παρ’ τον κάτω.

Μας έμεινε και ένα καλό. Μάθαμε και Γαλλικά. Παρλεβού φρανσέ, μακαρόνια φρικασέ. Τώρα μας μένει να μάθουμε και πιάνο, για να γίνουμε και εμείς, η πλέμπα, γόνοι «καλών οικογενειών». Ζαμέ Κορωπί κι απάνω τούρλα. Και να σου η ελληνική παθογένεια. Μη τυχόν και κάποιος Έλληνας μεγαλόσχημος κάνει λάθος στην προφορά ξένης ευγενούς γλώσσας, θα πέσει το ξενόγλωσσο ακροατήριο να τον φάει. Και όταν λέμε γλώσσας, ευγενούς στην καταγωγή, εννοούμε Αγγλικά – Γαλλικά. Τα Γερμανικά δε τα σπρεχάρουμε ως λαός, για να έχουμε άποψη. Για να μην πούμε για τα κινέζικα, τα ρωσικά, τα ζιμπαμπουεϊανά. Εκεί, δε βαριέσαι. Και ιδού και το παθογενές. Έτσι και σκάσει μύτη κανάς τουρίστας ή και επίσημος Αμερικανός, ο Ομπάμα (καλασπέρα) ή ο Κλίντον (όλοι μάζι), Γάλλοφωνος επιτελικός της ΕΕ κλπ και μας πει το σουβλάκι «σουμπλάκι», τον Πειραιά «Παϊρέους» και το γεια σου «γειασού», αρχίζουμε τις λατρείες: «Άχου τον τόν γλυκούλη!» μίλησε ελληνικά.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να γλιτώσουνε τους τραυματισμούς οι πεφτοσυννεφάκηδες, ισχύουν τα ακόλουθα. Το συνολικό μηνιαίο εισόδημα ενός ευρωβουλευτή να ανέρχεται επισήμως σε περίπου 15.000-20.000 ευρώ. Και για τους 705 ευρωβουλευτές, ζωή να ’χουνε. Επισήμως. Γιατί ανεπισήμως, γίνεται της …επαφής του λόμπι το κάγκελο. Έξω από τα καταγεγραμμένα έσοδα του πάσα ευρωβουλευτή. Λόμπι εστί ομάδα οικονομικών συμφερόντων, που επηρεάζει τις αποφάσεις της ΕΕ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται ρητά ότι η επαφή με τα λόμπι «αποτελεί νόμιμο και απαραίτητο κομμάτι της νομοθετικής διαδικασίας». Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα λόμπι ονομάζονται λομπίστες. Τουλάχιστον 25.000 λομπίστες δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, ζωή να ’χουνε (ποιος τους πληρώνει αυτούς;;;). Και μπορεί η γη να είναι επίπεδη, αλλά λόμπι διατηρεί στις Βρυξέλες και η Εκκλησία της Ελλάδος!! Μάλιστα.

Σε άσχετο χρόνο, Έλληνας ευρωβουλευτής έφερνε παράδειγμα για «αποφάσεις της ΕΕ για τη χρηματοδότηση έρευνας για εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα», ισχυριζόμενος πως μόνο από το αντίστοιχο λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών θα μπορούσε κανείς να έχει πληροφορίες για το θέμα. Λογικό; Λογικό. Γι’ αυτό και δημοσιεύματα των ημερών αναφέρουν πως, το 2014, 185 ευρωβουλευτές που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους προσλήφθηκαν σε υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες λόμπινγκ. Με αρχηγό τον περίφημο Μπαρόζο που δύο χρόνια μετά τη θητεία του στην ΕΕ, προσελήφθη στην Goldmann Sachs. Ζε σουί λομπί Κορωπί, λοιπόν, που σε βλαχογαλλικούλια σημαίνει είμαι λόμπι διεφθαρμένο. Το Κορωπί εισήλθε ηρωικά στη φράση, για να θυμίζει πως στην Ελλάδα τρώγαμε σπαλομπριτζόλες, όταν οι Ευρωπαίοι τρώγανε βελανίδια.

Υποθέτουμε πως η έρευνα για τα βλαστοκύτταρα βοήθησε στην ανάπτυξη του γκαζόν στα γήπεδα του Κατάρ για να δει το πόπολο το θέαμα, χωρίς άρτο, του ματοβαμμένου Μουντιάλ.

Και αφού εξαντλήσουν τα της …επαφής του λόμπι, οι δραστήριοι της ΕΕ το ρίχνουν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τις γνωστές ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Εκεί «είναι όλα τα λεφτά» κατά δήλωση συζύγου Καϊλή. Τα καλά, τα αδήλωτα, τα σπαρταριστά. ΜΚΟ για την κατανόηση του συντακτικού της Σουαχίλι, για τον καστανοκίτρινο κάστορα, τα εγκλήματα του Στάλιν και πάει λέγοντας και τρώγοντας.

Εκτός όμως από τους πεφτοσυννεφάκηδες, είχαμε και τους λάτρεις της Βελγικής δικαιοσύνης και της …ακεραιότητάς της. Για να προσχωρήσουμε σε αυτούς, θα περιμένουμε να προχωρήσει στην έρευνα και δίωξη της ίδιας της Φον ντερ Ούρσουλα που, από τον Οκτώβρη του 2022, ερευνάται από άλλη αρχή για τον ρόλο που διαδραμάτισε σε ύποπτες διαπραγματεύσεις αγοράς εμβολίων κατά την πανδημία. Από την πλευρά της, η Κομισιόν μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα γραπτά μηνύματα της γερμανίδας πολιτικού και του υπευθύνου της Pfizer, Μπουρλά, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «δεν τηρούνται προσωρινά εφήμερα έγγραφα»…

***

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζέχνει από το κεφάλι, μέχρι τα πόδια. Εμείς κρυώνουμε το χειμώνα και πεθαίνουμε από τους καύσωνες της τάχα μου κλιματικής αλλαγής το καλοκαίρι. Θα τους κοιτάμε ακόμα;

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το