Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Όχι άλλος αυταρχισμός στην ΔΔΕ Α΄ Αθήνας

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια την επίδειξη ισχύος στέλνοντας στα σχολεία διαταγές που όχι μόνο δεν στηρίζονται σε κανένα νόμο, όχι μόνο δεν διευκολύνουν την λειτουργία παρά φορτώνουν με γραφειοκρατία το ήδη φορτωμένο με πλήθος διοικητικών υποχρεώσεων εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αποτελούν αυταρχικές παρεμβάσεις στην λειτουργία των σχολείων. Γιατί; Επειδή μπορεί! Επειδή πρεσβεύει το δόγμα, ως άλλος Λουδοβίκος, ότι «ο ίδιος είναι το κράτος»! Ο ίδιος είναι η διοίκηση! Ο ίδιος είναι η διεύθυνση Α΄ Αθήνας.

Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το έγγραφο που στάλθηκε στις 13 Φεβρουαρίου2024 στις σχολικές μονάδες ως «υπόδειγμα πρακτικού», με το οποίο ορίζεται το πώς ακριβώς θα γίνει η αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, όταν η πλειονότητα των συλλόγων διδασκόντων έχει ήδη πάρει μέτρα για κάλυψη χαμένων ωρών λόγω κινητοποιήσεων; Θεωρεί τους διευθυντές των σχολείων τα εκτελεστικά όργανα των δικών του αποφάσεων, αφού, χωρίς να συνεδριάσουν οι σύλλογοι -μια διαδικασία προφανώς τυπική σύμφωνα με την λογική του- είναι ήδη έτοιμο το τι θα αποφασίσουν και ήδη γραμμένο το πρακτικό της συνεδρίασης. Με ποιο δικαίωμα ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων, υπαγορεύοντας αποφάσεις, τις οποίες μάλιστα απαιτεί να είναι ομόφωνες;

Περαιτέρω, στις 14 Φεβρουαρίου 2024, με νέο έγγραφό του, «επιπλήττει» τα σχολεία που ενημερώνουν από την προηγούμενη μέρα για τυχόν αλλαγές που προκύπτουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, λόγω αιφνίδιας απουσίας εκπαιδευτικού. Από πότε και βάσει ποιας διάταξης δεν πρέπει τα σχολεία να φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους, κλείνοντας τα κενά του προγράμματος και ενημερώνοντας γονείς και μαθητές το συντομότερο δυνατό; Συνεχίζοντας τον ίδιο παραλογισμό, το έγγραφο ζητάει να σταλούν τα ήδη απεσταλμένα ωρολόγια προγράμματα. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, στην πλειονότητα των σχολείων, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε μετά τα Χριστούγεννα, αφού δεν έχουν προσληφθεί όσοι αναπληρωτές χρειάζονται! Και για να μην χαλαρώνουμε (!) αλλά να συναισθανθούμε το άγρυπνο μάτι της «διοίκησης» πάνω μας, ζητείται για πρώτη φορά στα χρονικά και το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων τετραμήνου! Αλήθεια υπάρχει κάπου τέρμα σε όλο αυτό;

Υπενθυμίζουμε στον προϊστάμενο της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, ότι τα σχολεία έχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί, όπως έπρεπε, οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι. Ειδικά, για τις χαμένες ώρες, τον καλούμε να μην δείχνει την «ευαισθησία» του μόνο όταν πρόκειται να κατασταλούν οι διαμαρτυρίες των μαθητών. Ας δημοσιοποιήσει τον αριθμό των διδακτικών ωρών λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της χρονιάς στην Α΄ Αθήνας.

Αντί να κάνει ασκήσεις εξουσίας, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης!

· Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα τα συγκεκριμένα απαράδεκτα έγγραφα.

· Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υπογράψουν και τους Διευθυντές να μην ξανακάνουν συνεδρίαση για την αναπλήρωση ωρών από κατάληψη.

· Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα, καθώς οι πρακτικές αυτού του είδους, προστιθέμενες στις κεντρικές πολιτικές κατηγοριοποίησης και απαξίωσης σχολείων και συναδέλφων μέσω της αξιολόγησης, διαμορφώνουν ένα ακόμα περισσότερο ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς.

· Τέλος, καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, από κοινού με την ΟΛΜΕ σε συνέντευξη τύπου, υλοποιώντας απόφαση που λήφθηκε σε προηγούμενη σύσκεψη των ΕΛΜΕ. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το