Ε Λ Μ Ε Ν Ο Τ Ι Α Σ Α Θ Η Ν Α Σ

Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος

Άλιμος, 12 Μαρτίου 2020

Εχθροί μας είναι ο ιμπεριαλισμός, ο πόλεμος και οι κυρίαρχες πολιτικές! Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που παρά την άγρια κρατική βία και την καταστολή της κυβέρνησης, αντιστάθηκαν σθεναρά στα σχέδια για δημιουργία κλειστών δομών – φυλακών ανθρώπινων ψυχών. Καταδικάζουμε την πρωτόγνωρη αστυνομική βία με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους κατοίκους των νησιών αυτών που αντιτάσσονται στις επιτάξεις εκτάσεων για τη δημιουργία των νέων απάνθρωπων δομών εγκλεισμού των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Αυτές τις μέρες στον Έβρο εξελίσσεται ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό. Από τη μια πλευρά το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, στριμωγμένο στα αδιέξοδά του, μετατρέπει το προσφυγικό σε μοχλό πίεσης προς την ΕΕ για να εκβιάσει καλύτερη θέση στα πλαίσια των ανταγωνισμών ανάμεσα στην ΕΕ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση, με μια πρωτοφανή στρατιωτική κινητοποίηση, προσφεύγει στη στρατοκρατική θωράκιση στις “πύλες εισόδου” μετατρέποντας τη χώρα σε σιδηρόφρακτο φρούριο. Με την πολιτική της αυτή εγκλωβίζει και μεταχειρίζεται με απάνθρωπο τρόπο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην περιοχή του Έβρου. Παράλληλα η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια χυδαία εκστρατεία εσωτερικής τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, κάνοντας λόγο για “υβριδικό πόλεμο” και “εισβολή”, σπέρνοντας έτσι το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στρώνοντας το δρόμο για την εμφάνιση ακραίων φασιστικών συμμοριών. Η χώρα μας δεν απειλείται από άοπλους ξεριζωμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες που θέλουν να διασχίσουν τη χώρα μας. Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνεται με την απόφαση για αναστολή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου καθώς και η διακοπή της χορήγησης του πενιχρού επιδόματος που δινόταν σε πρόσφυγες.

Τα κύματα των προσφύγων είναι η τραγική συνέπεια των πολέμων σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής που ξεσπούν πάνω στο έδαφος των αδυσώπητων ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας, που δεν διστάζουν να διαμελίσουν χώρες και λαούς για να εξυπηρετήσουν τα αδηφάγα συμφέροντά τους. Η ελληνική κυβέρνηση, ως μέρος του προβλήματος, παραχωρεί όσα απαιτούν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ για τις πολεμικές εκστρατείες τους. Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας εκμεταλλεύονται χυδαία το προσφυγικό για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αντιδραστικά συμφέροντα.

Η όξυνση της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας την οποία πρόθυμα αποδέχθηκαν και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών, καθώς επίσης και όλων των αντιπροσφυγικών – αντιμεταναστευτικών συνθηκών της ΕΕ (Δουβλίνο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ)

Κοινός αγώνας, ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι αναγκαίο ντόπιοι και μετανάστες να παλέψουμε μαζί για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Να απομονώσουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας. Να παλέψουμε για

– να καταργηθεί τώρα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και όλες οι αντιπροσφυγικές συνθήκες (Δουβλίνο, κλπ)

– να μην κατασκευαστεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι υπάρχουσες. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης (σίτιση, στέγαση, περίθαλψη, μόρφωση) για όλους τους πρόσφυγες.

– να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας προς τις χώρες που επιθυμούν, αποδίδοντάς τους όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις (άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα κλπ).

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού – αντιπολεμικού κινήματος που θα καταγγείλει τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου και τις κυρίαρχες αντιδραστικές πολιτικές που υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Ειρήνη και Φιλία των λαών!

Κάτω ο πόλεμος και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών!

Τ ο Δ . Σ . τ η ς Ε Λ Μ Ε

Η Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το