Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Στη μνήμη του Παύλου, στην  καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, χιλιάδες λαού βγήκε στους δρόμου και ενώ απομόμενουν μόνο λίγες εβδομάδες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη ναζιστική συμμορία. 

Από νωρίς το απόγευμα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανανεώσαν το ετήσιο ραντεβού τους στην οδό Παύλου Φύσσα μπροστά απο το μνημείο του τραγουδιστή-ακτιβιστή που δολοφονήθηκε τόσο άδοξα.

Στους γύρω δρόμους έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και ένστολων αστυνομικών.

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, βρέθηκε για ακόμα μια φορά μπροστά από τους χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του KillahP.

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», αλλά και τα «δεν είναι αθώοι» και «η Χρυσή Αυγή στη φυλακή», οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία, συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν δυναμικό «παρών» στέλνοντας το μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα. 

Με την οικογένεια Φύσσα στην κεφαλή της πορείας οι γειτονιές του Πειραιά γέμισαν χρώμα και παλμό ενώ ακούστηκαν τα συνθήματα: «Ούτε στο Κερατσίνι ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Μπάτσοι τιβί νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί». «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί! Παραδειγματική τιμωρία της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ

Το ξημέρωμα της 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός έπειτα από το άγριο δολοφονικό χτύπημα του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Ήταν η περίοδος που η ναζιστική συμμορία της ΧΑ έσπερνε τον τρόμο στις φτωχογειτονιές απέναντι σε εργάτες, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και λαϊκούς αγωνιστές, σε αριστερούς και κομμουνιστές. Την ίδια περίοδο η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ με τον Σαμαρά επικεφαλής, επέβαλε την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που καταδίκαζε το λαό στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ήταν η αντιδραστική μνημονιακή πολιτική που έστρωσε το έδαφος στη φασιστική συμμορία της ΧΑ για να αναπτύξει την εγκληματική της δράση με το μανδύα της “αντισυστημικής” δύναμης. Η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα καθώς και οι εγκληματικές επιθέσεις ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους εργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα των εξελίξεων που οδήγησαν τα ηγετικά της στελέχη στα δικαστήρια και τη ΧΑ στην αποσύνθεση ως την τωρινή διάλυση.

Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο δολοφόνος του όπως και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι κάτω από την ανοχή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την ολοκλήρωση της πολύχρονης δίκης της ναζιστικής συμμορίας στις 7 Οκτώβρη. Λίγους μήνες νωρίτερα η εισαγγελέας με την απαράδεκτη πρότασή της απάλλασσε τη ναζιστική συμμορία από την εγκληματική της δράση προκαλώντας την κατακραυγή κάθε δημοκράτη.

Μπορεί το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, όμως η συνέχιση και η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, επωάζουν καθημερινά το αυγό του φιδιού με άλλο προσωπείο κάθε φορά. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει ακραία αντιλαϊκά και αντιδραστικά μέτρα. Επέφερε νέο σκληρό πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα της διαδήλωσης και της απεργίας. Το κυβερνητικό σχέδιο για την εκκίνηση της “βαριάς βιομηχανίας” του τουρισμού ναυάγησε αποκαλύπτοντας τα σάπια θεμέλια της καπιταλιστικής οικονομίας που αφήνει πίσω του νέες στρατιές ανέργων που προστίθενται στις παλιές και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα.

Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης κάτω από τις ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της ΕΕ παίρνει νέα εκρηκτική διάσταση έπειτα από την πρόσφατη πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόρια. Η απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης που επιβάλλει τις επαναπροωθήσεις και στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, προσφέρει κάλυψη στην ξενοφοβική και ρατσιστική δράση διαφόρων ακροδεξιών ομάδων που στοχοποιούν και επιτίθενται στους χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στη Λέσβο, τη Σάμο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα η ελληνοτουρκική κρίση, οι κλιμακούμενες προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, η πολιτική του ενδοτισμού και της ξενοδουλείας της ελληνικής κυβέρνησης κάτω από την στενή εποπτεία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ), συνθέτουν ένα σκηνικό αυξημένης έντασης ενώ σπέρνουν το μίσος του εθνικισμού στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών εγκληματιών είναι λαϊκή απαίτηση. O αγώνας για το τσάκισμα των ιδεών του φασισμού είναι ζωντανός και επίκαιρος. Συνδέεται με την πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική που σπέρνει την φτώχεια και την ανέχεια, που εντείνει την κρατική καταστολή, χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που καλλιεργεί το ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση έξω από το εφετείο στις 7 Οκτώβρη, ημέρα που ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ

  Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το