Όσον αφορά την απαραίτητη από το νόμο ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της συγκέντρωσης από την ΕΡΤ, η Εφορεία μας δεν έχει αντίρρηση από πλευράς αρμοδιοτήτων της για την πραγματοποίηση της βιντεοσκόπησης της, με γενικές λήψεις στον υπαίθριο δημόσιο χώρο του σύγχρονου αστικού τοπίου. Οι λήψεις δεν θα πρέπει να εστιάζουν άμεσα ή έμμεσα στα όμορα μνημεία ή αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και κυρίως στην Ακρόπολη, Μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Αυτός ο όρος ισχύει (υποτίθεται) για όλα τα κόμματα, εφόσον θέλουν να πάρουν την άδεια της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών για διοργάνωση προεκλογικής συγκέντρωσης σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Όμως οι όροι της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών θυμίζουν τον ιστό της αράχνης. Δεσμεύουν αποκλειστικά τους «μικρούς».

Διαφορετικά, θα περιμέναμε μια-κάποια (έστω για τα προσχήματα) αντίδραση της ΕΦΑ στην παραβίαση των όρων προστασίας του Μνημείου της Ακρόπολης, και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση, κατά την προεκλογική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στις 19.05.23.

Περιττό είναι να ειπωθεί ότι και το προεκλογικό spot της ΝΔ «δανείζεται» την εικόνα της Ακρόπολης των Αθηνών, μετατρέποντας τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις αρχαιότητες σε αυτό εξάλλου που έχει επενδύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή σε ντεκόρ, προσφερόμενο για γάμους, βαφτίσεις, και κάθε είδους πασαρέλες.

spot ΝΔ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το