Η στήλη έχει αναφερθεί και παλαιότερα στους εργαζόμενους της Βαρβαρέσος Α.Ε. και τα προβλήματά τους, ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη αυτής της χώρας.
Το σωματείο των εργαζόμενων της επιχείρησης κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην προσωρινή διαταγή υπέρ της εργοδοσίας, με την οποία παγώνουν οι οικονομικές απαιτήσεις των εργατών για τα δεδουλευμένα τους, όπως και το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας. «Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη»! Δίκαιο ασφαλώς για τον κεφαλαιοκράτη. Προσωρινή υποτίθεται η απόφαση του Δικαστηρίου της Βέροιας που, κλείνοντας με ταξικό μαντίλι τα μάτια, αποφασίζει υπέρ του, κατά των εργατών. Τυφλή και κωφή η αστική δικαιοσύνη. Δεν είδε και δεν άκουσε τις φωνές των εργατών για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Δεν είδε και δεν άκουσε πως παραμένουν απλήρωτοι επί οχτάμηνο. Λοξοκοιτάζει και απαγορεύει, οδηγώντας τους εργάτες σε αναγκαστική εργασία, απλήρωτη εργασία, με το ανυπέρβλητο νομικό επιχείρημα της εξυγίανσης της «προβληματικής» επιχείρησης και της προσέλκυσης νέου επενδυτή και «σωτήρα». Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «Η συγκεκριμένη απόφαση “διαταγή” ουσιαστικά βάζει το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζόμενους ή να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι ή να παραιτηθούν» χάνοντας έτσι κάθε δικαίωμα!
Αυτή είναι η δικαιοσύνη τους! Αυτή τη δικαιοσύνη επιφυλάσσουν σε κάθε εργάτη, εργαζόμενο, για τον λαό. Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική και μια τέτοια δικαιοσύνη ορθώνεται η δική μας πολιτική, το δικό μας δίκιο. Το δίκιο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι το τέρμα.

Ματιές… από τη Βόρεια Ελλάδα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το