Διαμαρτυρίες και οργισμένες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, καθώς πολίτες εναντιώνονται σε προτεινόμενη νομοθεσία της κυβέρνησης με τίτλο «Νόμος καθολικής ασφάλειας» που προσφέρει άνευ προηγουμένου κάλυψη στην αστυνομία.

Βίντεο με την διαδήλωση αυτή την ώρα στο Παρίσι κατά του νόμου “καθολικής ασφάλειας” που απαγορεύει σε δημοσιογράφους και πολίτες να δημοσιεύουν εικόνες αστυνομικών και γενικεύει την βιντεοεπιτήρηση των πολιτών με κάμερες και drones

Πρόστιμο 45.000€ και ένα έτος φυλακή σε κάθε πολίτη ή δημοσιογράφο που μαγνητοσκοπεί αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας επιχειρεί, εν μέσω πανδημίας, να περάσει ο Μακρον. Το βλέπουν αυτό που έρχεται όλοι στην Ευρώπη και ετοιμάζονται. Ωραία πράγματα.

Επίσης προωθείται αναθεώρηση του νόμου του 1881 για ελευθερία του τύπου. Με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεκαθαρίζεται ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος θα προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του τύπου και ποιος όχι. Δηλαδή το κράτος θα αποφασίζει ποιος είναι δημοσιογράφος! (Μαρία Δεναξά)

Κατά τα άλλα όπως σημειώνει η Μαρία Δεναξά το 40% των νοικοκυριών που ζουν υπο συνθήκες αβεβαιότητας, αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα καθημερινά έξοδα σίτισης. 8 εκατομμύρια άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία το 2020.

H Γαλλία θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια φτωχούς το 2020 (Secours Catholique)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το