Εσυ φταις! Εσυ φταις που αρρωστησες, που ηπιες μια μπυρα στην πλατεια κι αυξηθηκαν τα κρουσματα της κορονας, εσύ φταις που εισαι ανεργος ….

Γι αυτο το τελευταιο την αιτια την μαθαμε απο το στομα του νεαρου πάλαι ποτέ Α- ΟΥ -ΔΑΠ – ΝΔΦΚ! Φταιει που δεν ξερεις να κανεις σωστα το βιογραφικο σου καλε!

Ακου λοιπον τα παιδια με το μουσι δυο ημερων – βασικο στοιχειο προμοταρισματος του εαυτου τους! Τα παιδια λοιπον αυτα τα σιτιζομενα απο τον κρατικο κορβανα σημερα – γι αυριο ποιος ξερει, λενε με κυνικοτητα και εκ του ασφαλους το κυριαρχο δογμα της δεξιας ιδεολογιας εξ απανεκαθεν φιλτατοι!

Αν καποτε εμφανιστηκαν διαλακτικοι και λιγοτερο σκληροι ηταν επειδη η αλλη μερια-εκεινη του λαού ηταν οργανωμένη, είχε το κόμμα της και για τούτο ηταν δυνατή! Απο αναγκη λοιπον εμφανιζε ενα ανθρωπινο προσωπο η καλη μας δεξια!

Σημερα που οι λαϊκοι αγωνες και το κομμουνιστικο κινημα βρισκονται σε υφεση τα παιδια που τον χειμωνα κανουν σκι στην Αραχωβα και το καλοκαιρι μπανιαριζονται στην Μυκονο – παιζουν μπαλα εν ου παικτοις!

Όμως αυτό είναι πρόσκαιρο / τερτίπι της ιστορίας / φωτογραφία της στιγμής! Ο νομος της εξελιξης ειναι απαραβατος κι ας νομιζει των κυρανακηδων το σιναφι πως φυλακισε την ιστορια σε ακινητη ποζα!

Αυτο το σιναφι που χωρις ντροπη τολμα και κουνα το δαχτυλο στα εργατοπαιδα που δουλευουν σε δυο δουλειες για να τα βγαλουν περα, μα και σε “βαρεια” διδακτορικα υποαμειβομενα στην καλυτερη των περιπτωσεων! Αυτο λοιπον το σιναφι δεν ουτε παντοδυναμο ειναι ουτε ανικητο! – κανει λαθη, εχει αστοχιες, τρωγεται ο ενας με τον αλλον για την κουταλα!

Η κοινωνια αλλαζει, αλλαζουν οι κοινωνικες σχεσεις, αλλαζουν οι συσχετισμοι οσο κι αν αυτο σημερα φαινεται μακρινο κι απιαστο ονειρο. Κανεις δεν μπορει να σταματησει την εξελιξη – τουτο ειναι νομοτελεια.

Αυτο που εχουμε να κανουμε εμεις οι της αλλης πλευρας ειναι να “γκαζωσουμε” για να επιταχυνουμε τις εξελιξεις. Κι αν αυτο δεν γινεται μεχρι σημερα κι αν οι αντιδρασεις των απο κατω ειναι σποραδικες κι αδυναμες ειναι γιατι λειπει η συγκολλητικη υλη! Αχ αυτη η συγκολητικη υλη που επειδη ακριβως απουσιαζει παγκοσμιως στελνει την δικαιη λαϊκή οργη στα απονερα τυπου Μπάιντεν (Αλεξη στα καθ ημας) ή στον ακίνδυνο ακτιβισμο!

Ομως τα ρυακια υπαρχουν και στην χωρα μας και στον κοσμο (οι ΗΠΑ τρανο παραδειγμα). Και τα ρυακια μπορει να μην γινονται ακομα ποταμι αφηνουν ομως αποτυπωμα! Ενας κοσμος – νεος κοσμος 17ρηδες και 20αρηδες αγωνια και ψαχνει τα πως και τα γιατι. Και διαβαζει κι αναρωτιεται και ρωτα και ναι θα βρει τις απαντησεις και θα κινησει τον τροχο της ιστοριας προς τα μπρος!

Η μεγαλη νυχτα της αμποτιδας ειναι γκαστρωμενη! Και ψιθυρίζει – εμείς θα ξαναρθουμε κι η γη θ ανθισει!

Δήμητρα Σαμαρά

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το